Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürEvde keyifli vakit geçirmek için yapabileceğiniz 10 aktivite

    Evde keyifli vakit geçirmek için yapabileceğiniz 10 aktivite

    Malumunuz tüm dünyayı etkileyen Korona Virüsü nedeniyle hem kendimizin, hem de başkalarının sağlığını riske atmamak için uzmanlar bir süre evde kalmamızı tavsiye ediyorlar. Yaklaşık iki, hatta üç hafta kadar zorunlu olmadıkça evden çıkmamamız gerekiyor. Bu süre zarfında evde canımızın sıkılmaması için neler yapabileceğimizi düşündük ve evde keyifli vakit geçirmek için yapabileceğiniz 10 aktiviteyi sıraladık.

    1 – Yeni bir diziye başlayın.

    Birçok ailenin evindeki en önemli eğlence aracı televizyon. Yüzlerce kanalın yanı sıra, online kanallardan birine abone olabilirsiniz. Uzun zamandır vaktiniz olmadığı için izleyemediğiniz bir diziye başlayabilir, hatta bu online kanallardan dizinin sezon sezon tüm bölümlerini izleyebilirsiniz. Size sinema kalitesinde bir TV deneyimi yaşatacak iyi bir ürün arıyorsanız buraya bir göz atmanızı öneriyoruz.

    2 – Keyifli sohbetler çay ile iyi gider.

    Ailenizle keyifli bir sohbet her zaman iyidir. Gündelik telaşın içinde ihmal ettiğiniz detayları konuşmak, dertleşmek, birlikte gülmek, eğlenmenin tam sırası. Tabii keyifli sohbetlerin olmazsa olmazı da bir bardak sıcacık çaydır. Lezzetli bir çay yudumlamak istiyorsanız aradığınız tam da burada olabilir.

    3 – Sağlıklı ve yeşil içecekler tüketmeye dikkat

    Uzmanların açıklamalarına göre Korona Virüsüne karşı bağışıklık sistemi güçlü olan bireylerin hastalığı atlatma şansı çok daha fazla. Bünyeyi güçlendirmek ve evde geçen zaman içinde sağlıklı beslenebilmek için bolca sağlıklı sebze ve meyve ile bir blender yeterli olacaktır.

    4 – Sevdiklerinizle görüntülü konuşun

    Fiziksel temastan kaçınmamız ve sosyal mesafemizi arttırmamız gerekiyor. Ancak bu durum sevdiklerimizle görüşmememiz anlamına gelmez elbette. Bu konuda uzun zamandır imdadımıza görüntülü görüşme uygulamaları yetişiyor. Daha kaliteli görüntü ve ses iletişimi için size iyi hemen buradan iyi bir tavsiyede bulunabiliriz.

    5 – Uyku düzeninize dikkat edin

    Günlük rutininizin dışına çıktığınızda genellikle uyku düzeninde önemli değişiklikler olur. Oysa virüs konusunda uzmanlar özellikle düzenli uykunun vücudun bağışıklık sistemini güçlendirdiğine işaret ediyorlar. Bu nedenle uyku düzeninizi yakından izlemenizde, ne kadar kaliteli uyku uyuduğunuz konusunda bilgi almanıza ihtiyacınız var. Bu konudaki en iyi yardımcı da burada.

    6 – Kendi yemeğinizi kendiniz pişirin

    Sağlıklı beslenmek çok önemli elbette. Tüm dünya bir virüs tehlikesi altındayken dışarıdan yiyecek söylemek yerine kendi yemeğinizi kendinizin pişirmesi çok daha akıllıca olacaktır. Et ve sebze yemeklerinin en sağlıklı pişirme yöntemi ise tabii ki fırınlardır. Hem daha az yağlı, hem de çok lezzetli bir seçenek burada sizi bekliyor.

    7 – Evde yoğurt yapmaya ne dersiniz?

    Yoğurt, dünyanın en sağlıklı yiyeceklerinden biri. Hatta o kadar faydalı ki vücudun bağışıklık sistemini inanılmaz güçlendirdiği bir gerçek. Şimdi vaktiniz varken dışarıdan satın almak yerine evde kendi yoğurdunuzu kendiniz yapmaya ne dersiniz? İhtiyacınız olan yardımcıyı çok uzaklarda aramanıza gerek yok. İşte burada!

    8 – Kitap okumanın tam zamanı

    Vakit darlığı nedeniyle okuyamadığınız birçok kitap birikmiştir eminiz. Sokağa çıkıp kitap almak yerine istediğiniz kitapları tabletinize indirebilir ve okuyabilirsiniz. Size iyi bir okuma keyfi yaşatacak bir tablet düşünüyorsanız buraya bakmanız yeterli.

    9 – Müzik ruhun gıdası ama…

    Müzik dinlemek istiyorsunuz ama herkes evde toplanmış durumda. Birileri TV’de film izlemek istiyor, bir başkası bilgisayarda oyun oynuyor. Kendinize bir alan yaratmalısınız. Kaliteli müzik dinlemek ve dış gürültüden etkilenmemek için birçok alternatif mevcut. Bir tanesi de burada

    10 – MediaMarkt sizleri bekliyor

    Her ne kadar evinizde olsanız ve mağazalarımıza gelemeseniz de ihtiyacınız olan tüm elektronik ürünler için 0850 222 1 500’den MediaMarkt’ı arayabilir, ya da www.mediamarkt.com.tr bizlere adresinden ulaşabilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN