Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürEvcil hayvanlar için geliştirilen en yeni teknolojiler

    Evcil hayvanlar için geliştirilen en yeni teknolojiler

    Evcil hayvanlarımız ailemizin bir parçası. Onlar için her şeyin en iyisini yapmak istiyoruz. Neyse ki son yıllarda
    geliştirilen hayvan dostu teknolojiler sayesinde sevimli dostlarımızla daha keyifli bir yaşam sürebileceğiz. İşte her evcil hayvan sahibinin ihtiyacı olan en yeni teknolojik ürünler:

    Kaybolan evcil hayvanlar yüz tanıma teknolojisi ile bulunabilecek

    Finding Rover

    Evcil hayvanınız ailenizin bir parçası olduğunda ve onu kaybettiğinizde bu durum onları ve sizi duygusal olarak perişan edebilir. Sevimli dostunuzun başına kötü şeyler gelmesini hayal bile etmek istemiyorum… İşte tam da bu noktada imdadımıza yüz tanıma teknolojisi yetişiyor! Normalde insanlar için geliştirilenn bu teknoloji artık hayvanlar için de kullanılıyor ve kaybolan evcil hayvanları bulmak için son derece faydalı bir uygulama.

    ABD’de her yıl 3,3 milyon köpek ve 3,2 milyon kedinin barınağa götürüldüğü tahmin ediliyor. Ülkedeki hayvan barınakları ve sahipleri kaybolan hayvanlarını bulmak için Finding Rover’a kaydoluyorlar. Bu uygulama yüz tanıma teknolojisine sahip ve  % 98 oranında tam eşleşme oranına ulaşarak kayıp hayvanları hızlı bir şekilde bulmanın en etkili yollarından biri.

    Normal şartlarda evcil hayvanlara mikroçip takılması pahalı bir işlem ve her evcil hayvan sahibi haliyle tercih etmiyor. Ancak Finding Rover, Android ve iOS marketlerde mevcut olan ve hayvan barınaklarına ailelerini kaybettikleri evcil hayvanlarla bir araya getirme konusunda yardımcı olan yeni bir uygulama. Uygulamaya üye olmak ücretsiz. Sadece bir profil oluşturun ve uygulamaya köpeğinizin veya kedinizin bir fotoğrafını yükleyin. Evcil hayvanınızı kaybederseniz, profilini ‘kayıp’ olarak işaretleyebilirsiniz. Bu, anında yerel barınaklara ve üyelere evcil hayvanınızın kaybolduğuna dair bir bildirim gönderir. Evcil hayvanınızın resmini kullanarak, yüz tanıma teknolojisi sizinki gibi görünen evcil hayvanların fotoğraflarını görüntüleyebilir. Evcil hayvanınızın bulunduğunu görürseniz, toplama bilgilerini görüntülemek için resmin üzerine tıklayabilirsiniz. Üyeler, kayıp hayvanları bulduklarında da uygulamayı kullanabilirler, yalnızca kedinin / köpeğin bir fotoğrafını yükleyebilir ve ‘bulundu’ olarak işaretleyebilirler.

    iFetch

    İFetch otomatik top atıcı sayesinde köpeğinizle oyun oynamaya yardımcı olacak ve bir parmağınızı bile kaldırmak zorunda kalmayacaksınız. Evcil hayvanınız küçük mavi tenis topunu iFetch makinesinin üstüne yerleştirdikten sonra, bu etkileşimli köpek oyuncağı topu  odaya veya bahçeye fırlatır.İFetch cihazının üst kısmı, evcil hayvanınızı güvenlik için makinenin arkasında durmaya teşvik etmek için fırlatma deliğinden uzağa doğru eğilir. Sevimli dostunuzun çok seveceği bu oyuncak, elektrik kablosu ve pil ile çalışıyor. Dilerseniz tüylü arkadaşınıza makineyi siz olmadan da kullanabileceği temel eğitimi verebilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınız ise oyuncakla birlikte gelen eğitim kılavuzunda gösteriliyor.

    Petsafe Drinkwell Platinum Pet

    Hayvanların musluktan su içmeyi ne kadar çok sevdiğini biliyoruz. Benim kedim özellikle “veeeeerrrrrr” diye bana seslenerek, ne yaparsam yapayım beni banyoya götürüp musluğu açtırıyor. Platinum Pet Fountain, her büyüklükteki evcil hayvan için çok kullanışlı bir su çeşmesi yapmış. Serbest düşen akım, evcil hayvanınızın içme suyunu oksijenle havalandırıyor ve değiştirilebilen bir filtre, taze tat alma suyu için kötü tatları ve kokuları gidermeye yardımcı oluyor.Sıçramayı azaltan alıcı bir rampa ve evcil hayvanınızın ne kadar su aldığını artırmanızı veya azaltmanızı sağlayan ayarlanabilir bir akış kontrolü ile tasarlanmış. Yerleşik büyük rezervuar kapasiteyi artırıyor ve daha az dolum gerektiriyor; bu sayede evcil hayvanınızın susuzluğunu suyu israf etmeden giderebiliyorsunuz.

    Eyenimal Cat Videocam – GoPro for Cats

    Evcil hayvan sahiplerinin hep merak ettiği bir konudur: Kedim veya köpeğim ben evde yokken neler yapıyor? Özellikle ben uyurken geceleri ne yaptıklarını çok merak ediyorum… Neyse ki bu merakımızı da giderecek bir teknoloji var! Artık Eyenimal’in Cat Videocam’ı ile merak etmeyin. Ürün sadece 9gr ağırlığındaki küçük bir kamera, bu yüzden kedinizi ağırlaştırmaktan veya onları rahatsız etmiyor, bu konuda endişelenmenize gerek yok. Kamera kalitesi arzulanan kadar yüksek olmasa da, kedinizin ne yaptığını bulmanıza yardımcı olmak için bire bir.3 saate varan pil ömrü ile, bütün bir keşif gününü kayıt altına alamaz, ancak kedinizin hayatı hakkında size bir fikir verebilir.

    FroliCat Bolt – Kedi Lazer Oyuncak

    Bazen evcil hayvanınızla oynayacak yeterli enerjiniz ve zamanınız olmayabiliyor. Benim kedim de özellikle bu zamanları kollayıp, kendini sevdirmek ve oyun oynamak istiyor. Mecburen işi gücü bırakıp, ne kadar yorgun ve meşgul olsam bile onu sevmeyi ihmal etmiyorum. İşte böyle zamanlarda imdadınıza yetişen bir ürün var: Kedi lazer oyuncak!

    Kedinizi saatlerde eğlendirecek FroliCat Bolt, bir lazer pointer olarak çalışıyor. Kedilerin lazerlere nasıl tepki verdiğini hiç görmediyseniz, bunun ne kadar eğlenceli olacağını tahmin edemezsiniz. Cihaz zeminde, mobilyalar boyunca ve duvarlar boyunca rastgele lazer desenleri yansıtır. Kedinizin aktif ve meşgul olmasını, özellikle ev dışında veya ofisteyken oyun oynamasını ve mutlu olmasını sağlar. Bu oyuncağı satın alıp kullanmayı düşünüyorsanız eğer tüm kırılgan süsleri odadan çıkarmayı unutmayın!


    Leuchtie Plus – LED Köpek tasması

    Köpeğinizi karanlıkta rahatlıkla görmek için tasarlanmış harika bir ürün. Özellikle koyu renkli ırklar için oldukça faydalı olabilir. Keza özellikle kış aylarında karanlık basınca köpeğinizi bulmak oldukça zor olabilir. Kolayca görülebilen ve takılabilen, hafif ve 100 saatin üzerinde pil ömrüne sahip olan bu LED köpek tasmaları sayesinde karanlıkta köpeğinizi rahatlıkla görebilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN