Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetEv ve ofis kullanımı için ideal modem: ZYXEL VMG3625-T50B

    Ev ve ofis kullanımı için ideal modem: ZYXEL VMG3625-T50B

    Küresel salgın, uzaktan çalışma sistemini hayatımızın merkezine koydu. Ortak çalışma alanlarından işlerini sürdürenler gibi, evlerinin bir bölümünü ofis haline getirenler ve burada da sağlıklı internet erişimi bulunmasına özen gösterenler var doğal olarak. Evlerindeki sabit telefon ve DSL internet erişimlerini iptal edip, “Bana cep hattı yeter” diyenler de vardı daha önce. Ancak bu kişiler evlerinden çalışmak zorunda kalınca, DSL (bulabilirlerse fiber) internet abonesi olmaya koştu. Çünkü mobil operatörlerin paketleri uzaktan çalışma için yeterli değildi.

    İster kablolu ister kablosuz

    Kesintisiz ve sağlıklı internet erişimine sahip olmanın yolu; ADSL, VDSL ya da fiber gibi geniş bant internet abonesi olmak ve evlerde interneti kablolu veya kablosuz olarak dağıtmaktan geçiyor. İşte tam bu noktada uygun modem ve router seçimi önem kazanıyor. Zyxel firmasının VMG3625-T50B model kablosuz modemi uygun bir seçenek olarak öne çıkıyor. Ürünün kutu içeriğine baktığımızda modem, ethernet ve DSL bağlantısı için telefon kablosu ve 18 Watt’lık bir adaptör çıktığını görüyoruz. Kutuda Türkçe kullanım kılavuzu ve garanti belgeleri de çıkıyor.

    Tasarımı şık bir aksesuar gibi

    Zyxel firmasının VMG3625-T50B model modeminin adeta şık bir aksesuar gibi tasarlandığı görülüyor. Konulduğu her noktada rahatsız etmiyor. Bu şık modemin içinde dikine konumlandırılmış ve 4 adet 5bDi gücünde gizli anten bulunuyor. Modemin 6 adet bilgilendirme ledi mevcut. Bu ledler sayesinde cihazın açık olup olmadığını, internete bağlı olup olmadığını ve kablosuz ağın devrede olup olmadığını yerinizden kalkmadan takip edebiliyorsunuz.

    ZYXEL VMG3625-T50B

    USB ile mobil ağ alternatifi

    Ürünün arka tarafından açma-kapama butonu, reset butonu, adaptör girişi, USB girişi, 4 adet Ethernet port girişi, geniş alan ağı girişi, DSL portu, WiFi açma-kapama butonu ile WPS butonu bulunmakta. Mobil operatörlerin sağladığı USB modemleri de desteklemesi faydalı bir özellik. USB girişi ayrıca aynı ağdaki kullanıcılar tarafından dosya paylaşımı için de kullanılabiliyor. Burada kullanılan USB soketi 2.0 teknolojisini destekliyor.

    Çift bant kablosuz ağ desteği

    Bu modem çift bant olduğu için kullandığınız cihazların teknolojisine göre trafiği yönetiyor. Üründe 4 adet Gigabit Ethernet Port mevcut. Bu sayede kablolu olarak da cihazlarınınız bu ürünle kullanabiliyorsunuz. Bu ürün hem VDSL, hem ADSL, hem fiber ve kablolu internet bağlantılarını desteklemesi nedeniyle önemli. Gelen fiber internet erişimi kablosu WAN bağlantı yuvasına takılıyor. Zyxel’in bu ürünü çift bant destekli ve 802.11AC 2×2 Wave 2 teknolojisi kullanıyor. 2.4GHz bandında 300 Mbps, 5GHz bandında ise 867 Mbps kablosuz hız sunabiliyor.

    ZYXEL VMG3625-T50B

    Ebeveyn kontrol özelliği mevcut

    Zyxel’in bu modeminin güvenlik özellikleri de gayet iyi. Modemin paket filtreleme, DoS atakları önleme ve ebeveyn kontrol özelliği mevcut. Ebeveyn kontrol özelliğiyle aileler, çocuklarının kullandığı cihazları kolayca kontrol edebilir. Zyxel’in bu modeminin kurulumuna gelince, çok kolay olduğunu söyleyebilirim. Bilgisayarınız ile ya da akıllı telefonunuz üzerinden modemin kurulum ve yönetim arayüzüne erişebilirsiniz.

    Telefondan da kurulum mümkün

    Ben kurulum içim bilgisayarımla modemin farklı mekânlarla olduğu için telefonumu kullandım. Cihaz, tüm ayarları fabrika çıkışında yapılmış ve gerekli kullanıcı adı ve parolalar arka taraftaki etikete basılmış olarak geliyor. Ben modemin arkasındaki QR kodu telefonumla okutarak modemin yönetim paneline kolayca ulaştım. Daha sonra ilgili yönergeleri izleyerek internet servis sağlayıcımın bana verdiği kullanıcı adı ve parolayı girerek kurulumu tamamladım.

    ZYXEL VMG3625-T50B

    Yönetim panelinin dili Türkçe

    Yönetim paneli ilk girişte İngilizce olarak geliyor. Kuruluma başlamadan sağ üst taraftan hemen Türkçe’yi seçebilirsiniz. Ürünle gelen kullanım kılavuzunda kurulumla ilgili tüm detaylı bilgilendirme yer alıyor. Bu sayede hiç zorlanmadan bu ürünü sizde kolayca kurabilirsiniz. Daha önce kullandığım modemin kablosuz ağı sık sık kopuyordu ve genellikle tekrar bağlanmıyordu. Yerimde kalkarak modemin yanına girmek ve yeniden başlatmak zorunda kalıyordum. Zyxel’in bu modemine geçtikten sonra kablosuz ağda hiç kopma yaşamadım.

    Kapsama alanı gayet yeterli

    Ayrıca eski modemine göre kapsama alanının daha geniş olduğunu gözlemledim. Evimin tüm mekânlarına kablosuz ağ sinyali iyi derecede ulaşıyor. Ürünün maksimum güç tüketimi 24 Watt. Ağırlığı ise sadece 325 gram. Eğer Zyxel firmasının VMG3625-T50B model modeminin diğer detayları ve fiyatı hakkında bilgi almak isterseniz, MediaMarkt internet mağazasındaki sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

    ZYXEL VMG3625-T50B incelemesini aşağıdan izleyebilirsiniz:

    Sorularınız olursa yorumlardan bana ulaştırabilirsiniz

    Bu yazıda ZYXEL VMG3625-T50B Dual Band Wireless AC Modem hakkında bilgi vermeye çalıştım. MediaMarkt internet mağazasında satışa sunulan tüm modem modellerini buradan görebilirsiniz. Konuyla ilgili sorularınız olursa, aşağıdan yorum bırakarak bana ulaştırabilirsiniz. Şimdilik hoşça kalın.

    Twitter’da beni takip edin: https://twitter.com/melihbayramdede

    YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede


    MediaTrend’de yayınlanan diğer yazılarıma göz atmak ister misiniz?

    Fujifilm Instax Mini 11 ile anında fotoğraf baskısı

    Fujifilm Instax Mini 11 ile anında fotoğraf baskısı

    Fujifilm Instax Mini 11 ile anında fotoğraf baskısı

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN