Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerYazılımEn iyi ücretsiz Windows yedekleme yazılımları

    En iyi ücretsiz Windows yedekleme yazılımları

    Veri kaybından etkilenmemenin tek yolu var: Düzenli yedekleme yapmak. Elle yapması biraz zahmetli olduğundan, bu işi yazılımlarla devrederek otomatikleştirmek en iyisi. Ücretsiz yazılımların en iyisi hangisi derseniz, onlar da aşağıda…

    Veri kaybı herkesi etkileyebilir: Bir virüs veya dikkatsiz bir tıklama ile fotoğraflar, dokümanlar, videolar, kısaca her şeyi kaybedebilirsiniz. Verilerinizi rehin alan ve onları ancak belirtilen miktarda para ödendikten sonra geri gönderen rehin yazılımları, sistemi ağırlaştırdığı gibi verilerinizi de silen Truva atları gibi birçok online tehdit bulunuyor.

    Ancak veri kaybı her zaman bu tehditler sebebiyle gerçekleşmiyor. Fiziksel tehditleri de unutmamak lazım. Bilgisayarınızı düşürmeniz ya da sert bir darbe alması diske zarar verebilir.

    Yangın, su baskını gibi afetler, hırsızlık gibi talihsiz durumlar, hatta bilgisayarın civarındaki bir bardak kahvenin istemdışı bir saltosu dahi sisteminizi kör ve sağır edebilir, verilerinizin elinizden uçup gitmesine sebep olabilir. Kendinizi bu gibi durumlara karşı güvende hissetmenin yolu ise önlem almaktan geçiyor.

    EaseUS Todo Backup Home 8, size tanıtacağım yazılımlardan ilki. Yazılım, dosyaları, klasörleri ve disk bölümlerini tam olarak yedekleyebiliyor. Disk bölümü yedeklemesi komple Windows’u da yedeklemeyi sağlıyor. İşletim sistemi başlatma başarısız olursa diye, bir kurtarma CD’si olarak kullanılabilir. Windows PE’ye veya Linux çekirdeğine dayalı bu CD, acil durumlarda sabit disk öğelerini veya Windows’u yeniden yapılandırarak sisteminizi hayata döndürebilir.

    Otomatik dosya yedeklemeleri, artımlı yapılabiliyor. Böylece her sefer uzun bir yedekleme sürecine ya da devasa bir disk alanına ihtiyaç duymuyor. Şifreleme ve kaldırılabilir bir yedekleme önceliği de deneyimli kullanıcılara hitap ediyor.

    O & O AutoBackup ise bir başka yedekleme yazılımı. Otomatik olarak yedekleri oluşturan yazılımda birkaç dakikada ayarlayacağınız dört adım bulunuyor. Kafa karıştırıcı ek özellikler olmadığından, sade ve pratik bir çözüm arayanlara hitap ediyor. Guardian aracı arka planda veri yedekleri oluşturuyor; böylece sizin hiçbir şey yapmanıza gerek kalmıyor.

    Sıkıştırılmamış saklanan veriler, istenirse şifrelenebiliyor. Böylece içerik yedekleriniz herhangi bir dosya yöneticisi ile eski yerlerine kopyalandığında geri dönüyor. İsteğe bağlı olarak, yedekleme, belirli bir USB bellek aygıtı cihaza yerleştirilir gelmez otomatik olarak da başlatılabiliyor. Bu programın eksiği, elbette sistem yapılandırması gibi işlerle uğraşmaması. Yani sisteminiz çökerse, Windows’u baştan kurmanız gerekecek.

    Bu iki yazılım tüm verileri yedeklemeyi sağlıyor. EaseUs’ın aracıyla, örneğin sabit diskinizi yedeklemek için veya ayrı ayrı bölümleri yedeklemek de mümkün. Yedeklemede daha garanti bir çözüm arıyorsanız, farklı ve kapsamlı güvenlik prosedürlerini birleştirebilirsiniz! Windows ile birkaç ayda bir, tam hacimli bir sistem görüntüsü oluşturmanız işe yarar, böylece Truva atı gibi istenmeyen bir durumla karşılaşırsanız, sonrasında Windows’u hızlı biçimde eski formuna kavuşturabilirsiniz.

    Belirli dosyaları korumak niyetindeyseniz, bunları kopyalamak yedekleme yazılımı kullanmaktan daha hızlı olabilir. Windows’a özgü dosyalar ise Windows kurulum aracı aracılığıyla herhangi bir zamanda yeniden oluşturulabildiği için yedeklemeye eklenmeden de olur.

    Yedeklemede bir önemli nokta da; tarayıcı gibi yazılım ayarlarını kaydedebilmektir. Firefox, Chrome, Internet Explorer, Opera gibi tarayıcıların ayarları dışa aktarılabilir, CD’leri, DVD’leri, USB çubuklarını, yüklü sürücüleri ve masaüstü simgelerinin düzenini yedeklemek için de çeşitli araçlar kullanabilirsiniz.

    Bir başka yedekleme yöntemi de internet üzerinde mevcut. Google Drive, Dropbox vb. bulut depolama alanlarından ücretsiz üyelik alarak buralara dokümanlarınızı yedekleyebilirsiniz. Bu sistemlerin bir avantajı da mobil uygulama ya da web arayüzleri ile kolayca dosyalara erişim sağlayabilmeleri. Böylece bilgisayarınızın başında olmasanız da buradaki dosyalara ulaşabilirsiniz.

    Önemli verilerin kaybına karşı kendinizi korumak için dosyalarınızı farklı bir depolama biriminde saklamayı unutmayın. Böylece sisteminiz bozulsa dahii, belgeleriniz, resimleriniz veya videolarınız farklı bir veri deposunda kalmış olur. Bulut hizmetleri için de aynı durum geçerlidir: Hassas dosyaları birden fazla sağlayıcıda saklayabilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN