Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürEn iyi Ücretsiz e-Posta Servisleri

    En iyi Ücretsiz e-Posta Servisleri

    Ücretsiz e-Posta

    Eğer aradığınız fonksiyonel ve ücretsiz e-posta servisi ise bu yazıyı okumaya devam edebilirsiniz. İyi bir e-posta servisi seçmeye karar vermek zordur. Çünkü çok fazla alternatif servis var. Doğru özelliklere sahip iyi bir ücretsiz e-posta servisine karar vermeye çalışıyorsanız, ihtiyaçlarınız doğrultusunda hareket etmelisiniz. Aşağıda hem en iyi hizmet veren hem de en popüler servislerin size ne kadar depolama alanı sağladıklarını, neleri yapmamıza izin verdiklerini ve işinize yarayacak özelliklerin neler olduğunu anlatacağım.

    Gmail

    Gmail, dünyada en çok tanınan ve en çok kullanılan e-posta hizmetlerinden biridir ve Google hizmet paketinin bir parçasıdır. Oluşturduğunuz e-postaları belirleyeceğiniz zamana göre planlar hatta bildirimlerinizi özelleştirir. Yüksek kapasiteye sahip dosyaları Google Drive aracılığıyla e-postayla gönderebilirsiniz. Normal arama özelliğine ek olarak, tarihe göre de e-postaları bulabilirsiniz. Gmail’in “Gizli Mod” özelliğini kullanarak mesajlarınızda sona erme süreleri belirler ve gönderilen e-postaları geri alabilirsiniz. Gmail size 15 GB ücretsiz depolama alanı sağlar. Ayrıca onlarca işlevsel Google araçlarını da ücretsiz kullanabilirsiniz.

    www.gmail.com

    Yahoo Mail

    En büyük özelliği 1 TB yani 1000 GB depolama alanını ücretsiz sunmasıdır. Gelişmiş filtreleme özellikleri ile posta kutunuzda özelleştirmeler yapabileceğiniz gibi tatilde olduğunuzda kullanabileceğiniz otomatik yanıtlama özelliği oldukça fonksiyoneldir. Aramalarınızı sadece e-postada yazanlar içinde değil ekinde gelen dosyalarda da (belge, fotoğraf, video, vs.) yapabilirsiniz. Gmail’de kayıtlı olan tüm kişilerin bilgileri istenildiğinde kolay bir şekilde sadece içe aktar özelliği kullanılarak Yahoo Mail’deki kişilerinize eklenir. Farklı tema seçeneklerine sahip Yahoo Mail oldukça kullanışlı ve fonksiyonel bir servistir.

    https://mail.yahoo.com

    Outlook

    Kullanımı Gmail kadar basit olmasa da Outlook servisini kullanarak daha fazla özelliklere sahip olabilirsiniz. Outlook’da takvim, görev yöneticisi ve diğer özelleştirilebilir özellikler bulunur. İş arkadaşlarınızla görevlerinizi paylaşabilir, atayabilir ve takviminizi kişilerle paylaşabilirsiniz. Dahası Outlook, kendi özel kurallarınızı oluşturmanıza olanak sağlar. Özel e-posta şablonları oluşturmak kolaydır. Ek olarak e-postalarınızı istediğiniz zaman teslim edilecek şekilde planlarsınız. Outlook, diğer Microsoft ürünleriyle birlikte kolaylıkla kullanabilir ve yapışkan notları hatırlatıcı olarak kullanabilirsiniz Outlook size 15 GB’lık ücretsiz kapasite sunar.

    https://outlook.live.com

    ProtonMail

    ProtonMail, merkesi İsviçre’de olan açık kaynaklı, şifreli bir e-posta hizmeti sağlayıcısıdır. Sadece 500MB ücretsiz depolama alanı sunar. ProtonMail, şifrelenmiş e-posta hizmetiyle öne çıkar. Her şeyden önce ProtonMail uçtan uca şifreleme standartlarını kullanarak e-postaları korur. Ancak ücretsiz plan seçeneği size günde sadece 150 ileti göndermenize müsaade eder. Hesap açarken kişisel bilgileriniz istenmediğinden vermenize gerek yoktur. Servis çok güçlü PGP şifreleme standartlarına sahiptir. Daha da önemlisi e-posta gönderilirken IP adresiniz yer almaz. İsterseniz gönderdiğiniz mesajlar kendi kendini yok edebilir. Ayrıca ProtonMail kullanmayan başka kişilere de şifreli e-postalar iletebilirsiniz.

    https://protonmail.com

    Yandex Mail

    Ücretsiz bir servis olan Yandex Mail 10 GB’tan depolama alanı vererek başlar ve gerektiğinde 1 GB adımlarla artar. Bu kapasite aşılınca da sınırsız olarak kendini günceller. POP ve IMAP, esnek erişime izin verir. Yandex.Mail’de e-postalara erişim SSL/TLS bağlantıları ile güvenlidir. Yandex.Mail’in zamanında yanıt almadığınız mesajları size hatırlatmasını sağlayabilirsiniz. “Belli e-postaları silin, başka bir e-posta adresine iletin veya otomatik yanıtlar gönderin” gibi işleri otomatik yapılmasını sağlarsınız. Ek olarak Yandex Mail e-posta aldığınızda kimlik avı ve virüs konusunda sizi uyarır. Siyah ve beyaz e-posta listeleri oluşturmanıza izin verir.

    https://mail.yandex.com.tr/

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN