Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Satın Alma RehberiEn İyi Selfie Nasıl Çekilir

    En İyi Selfie Nasıl Çekilir

    En İyi Selfie Nasıl Çekilir sorusunun yanıtı detaylarda saklı.

    En iyi selfie pozunu yakalamak öncelikle bolca sabır ve emek ister.

    İster sosyal mecralarda paylaşın, ister ise arşivinizde saklayın selfie “buradayım ve şu an tam da bu ruh halindeyim” demenin görsel özetidir.

    En İyi Selfie’nizi henüz çekmediğinizi düşünüyorsunuz, yeni profil fotoğrafı olarak kullanabileceğiniz selfie’nin sırlarını yazımda bulabilirsiniz.

     

    Başarılı bir selfie’nin kilit anahtarları

    En iyi selfie pozunu yakalamak emek ister. Kullandığınız mobil cihaz, doğru ışık, uygun açı, pozunuza farklılık katacak uygulama ve kusursuzlaştıracak filtrelerin doğru kombinasyonu başarılı bir selfie’nin kilit anahtarlarıdır. 

    Bazıları bunu her ne kadar sosyalliğin ve paylaşımın ucunu kaçırmak olarak nitelendirse bile, selfie çekmek ve paylaşmak sosyal hayatımızın önemli bir parçasıdır. Fotoğrafımızın kalitesi kol gücümüzle, netliği cihazımız ve tecrübemizle, albenisi ise kullandığımız uygulama ve filtrelerle daha da geliştirilebilir.

     

    En iyi selfie nasıl çekilir

    Selfie, Feldie, Groupfie ve fazlası

    Biz her ne kadar selfie kelimesini kendi dilimize “Özçekim” olarak uyarlamaya çalışsak bile, sosyal mecraların ve İnternet kültürünün zamanla yarattığı bir selfie sözlüğü bulunuyor.

    Örneğin;

    • Kişinin değer verdiği biri ile çektiği selfie’lere #Felfie,
    • Kitapların ön planda olduğu selfie’ler #Shelfie olarak anılıyor.
    • Birden fazla kişi ile birlikte oluşan gruplarla çekilen selfie’ler #Groupfie,
    • Sevdiğiniz kişi ile birlikte çektiğiniz selfie’ler ise #Selfielove olarak adlandırılıyor.

     

    Selfie’lerin en çok paylaşıldığı mecra Instagram.

    Instagram’da en çok kullanılan hashtagler #Selfie’den sonra; #selfination, #selfiequeen ve #selfiesunday.

     

    Selfie Uygulamaları

    Özellikle kadınların tercih ettiği selfie uygulamaları, çehrenizi bambaşka bir görünüme dönüştürürken, kusurlu pozlarınızı rötuşlamanıza da olanak sağlıyor.

    İşte şizin için seçtiğim uygulamalardan bazıları. 

    Perfect365

    En çok selfie çeken ünlülerin başında Kim Kardashian geliyor. En sevdiği selfie uygulaması ise Perfect365.

    YouCam – Make Up

    Bu uygulama selfie fotoğrafınız üzerinde cildiniz ve saçlarınız üzerinde de değişiklik yapabilmenizi kolaylaştırıyor. 

    Bestie – Best Selfie Every Time

    Pek çok farklı filtre seçeneği sunan uygulama, doğal fotoğraflarınızı geliştirerek mükemmel otoportreler haline getirebilirsiniz.

    PIP Camera

    Eğlenceli kolajlara meraklıysanız bu uygulamayı deneyebilirsiniz.

    Photo Wonder

    Cildinizin tonunu değiştirebileceğiniz, lekelerinizi – yorgunluk izlerini gizleyerek rötuşlamanızı sağlayan Pratik bir uygulama.

    MeituPic

    Öncesi – sonrası yapmak için bir selfie uygulaması arıyorsanız Photo Wonder’a yakın bir seçenek bolluğu sunan MeituPic’i kullanabilirsiniz.

    Aviary Photo Editor

    Bol filtre seçeneği ve diş beyazlatma – ten rengi açma gibi ihtiyaçlarınız için ek araçlar sunan bu uygulamada listenizde bulunsun.

     

    En iyi selfie nasıl çekilir

    En İyi Selfie Nasıl Çekilir?

    En iyi selfie pozunu yakalamak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

     

    Yüzünüzü Güneşe Dönün, Doğru Işığı Yakalayın

    Selfi çekiminde en etkili güzellik ürünü, bedelini ödemek zorunda kalmayacağınız doğal bir ışıktır. Gün batımı ve gün doğumu, doğru ışığı yakalayabileceğiniz en ideal zaman dilimleridir. Selfie pozu verirken ışığı karşınıza almayı unutmayın, bu sayede yüzünüz aydınlanır ve ufak tefek kusurlar ortadan kalkar. Güneşi arkanıza almak kameranızın odağını etkiler ve karanlık çıkacak bir fotoğrafa sebep verir. Günün ortası ve güneşin en yüksek olduğu zaman dilimleri gözaltı halkalarınızı derinleştirir.

     

    En iyi Pozunuzu Keşfedin

    En iyi pozunuzu yakalamak için video çekmeyi deneyin. Video için kayıt tuşuna basın ve çeşitli açılarda poz verin. Çenenizi hafifçe kaldırarak dikleştireceğiniz pozlar gıdınızı saklayacak ve yüzünüzü daha ince gösterecektir. Diğer bir öneri olarak selfie çekerken cihazınızın alt kısmını gözlerinizle aynı seviyede olacak şekilde tutabilirsiniz.

     

    Arka Planınıza Dikkat Edin

    En doğru ışığı ve en iyi pozu yakalasanız bile karmaşık bir arka plan sebebiyle odaktan çıkabilirsiniz. Selfie’nizi doğal olmayan bir noktaya ayarlamayın, odağa yerleşin ve görüntünüzü netleyin.

     

    İçten Bir Gülümseme ile Taçlandırın

    Bakışlarınıza yansıyacak içten bir gülümseme ile pozunuzu taçlandırın. Konsantre olmakta zorlanıyorsanız önce gözlerinizi kapatın ve ifadenizi tazeleyin. İfadeler taze olduğunda en doğal ve güzel şekilde görünürler.

     

    Aşırı Düzenlemelerden Kaçının

    Fotoğrafınızı düzenlerken hafif bir dokunuş yapın. Sadece sizin gözünüze çarpan alanlara dokunun ve gözünüzün etrafındaki küçük çizgilerle uğraşmayın. Bir filtre kullanacaksanız butonu maksimum kapasiteye çıkarmayın. Filtrenin şiddetini azaltarak fotoğrafınızın daha az düzenlenmiş görünmesini sağlayabilirsiniz.

     

    Selfie çekimlerinde daha geniş bir alanı çekmek için selfie çubuğu vazgeçilmezdir. Bluetooth ile çalışabilen selfie çubukları mobil cihazınıza dokunmadan fotoğraf çekmenizi kolaylaştırır, pozunuza derinlik katar.

     

    Fenomenler en güzel manzara fotoğraflarını, mekanlara derinlik katan kareleri ve en kusursuz portreleri çekmek için birbirinden pratik fotoğraf düzenleme uygulamalarını kullanıyor. Fenomenlerin favorisi fotoğraf düzenleme uygulamaları ile paylaşımlarınıza daha fazla ilgi çekmek isterseniz aşağıdaki yazımı da okumanızı öneririm.

     

    Fenomenlerin Favorisi Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları 

     

     

    Fayda görmeniz dileğiyle.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN