Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Ürün İncelemeEn iyi Fitness takip sistemleri

    En iyi Fitness takip sistemleri

    Günümüzde giyilebilir teknoloji kategorisinde en fazla kullanılan ürünlerin başında fitness takip cihazları geliyor. 2011 den günümüze kadar giyilebilir teknoloji cihazları pazarı 20 milyar doları buldu. Pazarın 2025’e kadar 80 milyar doları bulması bekleniyor.

    Gün geçtikçe yeni bir cihazın piyasaya sürüldüğü giyilebilir teknoloji marketinde, kullanıcıların vücut değerlerini ölçebileceği, birbirinden farklı aktivite alanlarında bilgilerini kayıt altında alıp, fikir sahibi olmasını sağlayan fitness cihazlarının sayısı da artıyor.

    Fitness takip cihazları arasında öne çıkan ürünleri, kısa kısa anlatarak devam edelim.

    FITBIT CHARGE HR

    Fitness_Takip_Cihazları_11

    Devamlı olarak kalp ritminizi ölçen Fitbit Charge HR ile vücudunuzu daha iyi tanıyabiliyorsunuz. Günlük aktivite takibi ile performansınızı takip edebiliyor, tüm gün çalışırken, yürürken, spor yaparken kalp ritminize bağlı olarak harcadığınız kaloriyi görebiliyor, bir sonraki seviye için kendinize hedef belirleyebiliyorsunuz. Adım takibi, mesafe ölçümü, çıkılan yükseklikler, uyku kalitesi ölçümü, arayan kişi gösterme, saat-tarih bilgisi ve daha fazlası, Fitbit Charge HR ile her an elinizin altında bulunuyor.

    Gerektiğinde tüm bilgileri telefona aktarıyor, egzersiz ve aktivite bilgilerini toplayarak, telefonunuzdaki Fitbit uygulamasına kaydedebiliyorsunuz. Kalp atış hızı, yürünen mesafe, yakılan kalori, çıkılan kat, hareketli süre ve uyku bilgilerini toplayabiliyorsunuz.

    JAWBONE UP3

    Fitness_Takip_Cihazları_12

    Egzersiz takip cihazı pazarının en önemli oyuncularından birisi olan Jawbone, veri toplamakla fazlasıyla ilgileniyor.

    ABD satış fiyatı 179 dolar olan Jawbone Up3, bugüne kadarki en gelişmiş ve en konforlu ürünü olma özelliğini taşıyor. Up3; ivmeölçer, deri ve ortam sıcaklığını ölçme özelliği ve biyoimpedansı ölçen bir dizi sensör barındırıyor. Biyoimpedansı ölçmek için mikro akımlardan faydalanan Jawbone Up3, bu sayede kalp atış hızından hidrasyon seviyesine kadar pek çok veriyi takip edebiliyor. Bu sayede kullanıcının vücuduyla ilgili çok daha detaylı verilere ulaşan Jawbone, kullanıcılarına daha sağlıklı yaşamaları için kapsamlı analizler sunabiliyor.

    Up3 kullanıcıların aktivitelerini çok daha etkili biçimde takip edebiliyor. Kullanıcının hareketlerinden örneğin tenis oynadığını algılayabilen Up3, tenis sonrası yeterli sıvı alınmadığı takdirde vücudun susuz kaldığını fark edebiliyor.

    GARMIN VIVOSMART HR

    Fitness_Takip_Cihazları_13

    Garmin Vivosmart HR, adım, mesafe, kalori, kalp atış hızı, çıkılan katlar ve aktivite yoğunluğunu gösteriyor. Mesaj, arama, e-posta, takvim ve sosyal medya bildirimlerini almakla birlikte, hareket çizgisi ve titreşimiyle size hareket etmeniz gerektiğini hatırlatıyor.

    Vivosmart HR adımlarınızı, mesafeyi ve yaktığınız kalorileri ölçmeye ek olarak, içerisine entegre edilmiş barometrik yükseklik ölçer ile çıktığınız katları da ölçüyor. Yaptığınız aktivitenin yoğunluğunu dakika dakika kaydediyor.

    Vivosmart HR yapmakta olduğunuz aktivitenin seviyesini öğrenip, size ulaşılabilir günlük bir hedef sunuyor. Aşamalara ulaştıkça, bir sonraki gün için hedeflerinizi ayarlayıp, sizi daha sağlıklı bir hayat biçimine doğru yönlendiriyor.

    MICROSOFT BAND 2

    Fitness_Takip_Cihazları_14

    Microsoft Band sahip olduğu sensörler yardımı ile sporcunun attığı adım sayısını, harcanan kalori miktarını, katedilen mesafeyi, nabız, uyku dengesi, vb. birçok veriyi toplayarak bilgiler sunuyor.

    Microsoft Band’ın genel özellikleri olarak; 24 saat kalp hızı monitörü, Adım ölçer, Kalori ölçer, Metin Mesajlaşma, Aramalar, Takvim, e-Posta, Akıllı bildirimler, Dahili GPS, Kalori takibi, Uyku izleme, Egzersiz rehberi, Hedef belirleme, Bisiklet, UV monitörü, Facebook, Twitter, Sanal Klavye, Hızlı okuma, Hava durumu, Kronometre, Zamanlayıcıyı sayabiliriz.

    JAWBONE UP2

    Fitness_Takip_Cihazları_15

    UP2’nin başlıca özellikleri arasında aktivite ve uyku takibiyle, tüketilen yiyeceklerin kaydının tutulması bulunuyor. Sahip olduğu motor sayesinde titreşerek sizi uykudan uyandırıyor veya egzersiz gibi işleri hatırlatıyor.

    UP2 sağlığına ve egzersiz yapmaya önem veren ve bunun için özel bir cihaz arayanlar için gayet uygun bir egzersiz takipçisi olarak öne çıkıyor. Şık görünen ve bir fitness takipçisinden beklenen tüm özellikleri barındırdırıyor.

    XIAOMI MI BAND

    Fitness_Takip_Cihazları_16

    Xoami Mi Band’ın genel özellikleri olarak; Yaklaşık 1 ay pil ömrü, Uyku takibi, Titreşimli alarm ,Adım sayar, Mesafe ölçer, Yürüyüş sonrası yakılan kalori miktarı, Telefona gelen aramadan minimum 3 saniye sonra bilekliğin titremesi, Uygulamalara gelen bildirimlerde bilekliğin titremesi, Telefon kilidini bileklik aracılığıyla açma, Su geçirmezlik sayılabilir.

    MISFIT SHINE 2

    Fitness_Takip_Cihazları_18

    Misfit Shine 2’nin ön tarafında bulunan bildirim ledleri farklı renklerde aydınlanarak kullanıcısına bildirimleri gösterebiliyor. Aynı zaman da bu ledler farklı yanarak gelen bildirimlerin ayırt edilebilmesini sağlıyor.

    Misfit Shine 2, adım sayar ve uyku takipçisi olarak kullanılabiliyor.  Aynı zamanda bildirimler için eklenmiş titreşim motoru, standart üç eksenli ivmeölçeri ve manyetometre ile adından söz ettiriyor. Uzun süre sabit bir şekilde durduğunuzda veya oturduğunuz da bileklik titreyerek size hareket etmeniz gerektiğini hatırlatıyor. Aynı zamanda sabahları uyurken alarmınız ile beraber bileğinizde titreyerek uyanmanıza yardımcı oluyor.

    GARMIN VIVOSMART

    Fitness_Takip_Cihazları_19

    Bileklik small ve large olarak iki farklı boyutta, pembe-siyah, mavi-siyah, siyah-siyah 3 farklı çift renk seçeneyi ile sunuluyor.

    Bilekliğin kurulumu ve açılması oldukça basit. Akıllı telefonunuza garmin connect uygulamasını indirip bilekliği senkronize etmekle işlem tamamlanıyor. Bileklik senkronize edildikten sonra garmin connect mobil uygulaması rahat kullanımı ile kullanıcıyı yönlendiriyor. Connect uygulaması ile bilekliğin saatini, alarmını, adım ve kalori hedeflerini belirleyebiliyorsunuz.

    Bilekliğin ekranı çift tıklayarak açılıyor. Saati görmek için sürekli ekrana çift tıklamaya gerek kalmıyor. Bileğinizi normal konumdayken saati bakar gibi hareket ettirdiğiniz zaman ekran otomatik olarak açılıyor.

    Bileklikte titreşim özelliği bulunuyor. Gelen aramaları, mesajları telefonla aynı anda görebiliyorsunuz. Gelen aramaları anında gösteriyor.

    İstenilen sosyal medya uygulaması bilekliğe senkronize edilebiliyor. Bileklikte bulunan alarm özelliği sizi titreşim ile sessizce uyandırmaya yarıyor.

     

     

    Kaynak:

    www.fitbitturkiye.com/

    www.teknoblog.com/jawbone-up3-84544/

    www.sporsaatiuzmani.com/hczm~u~garmin-vivosmart-hr-bilekten-nabiz-olcerli-akilli-bileklik-siyah

    www.bilgiversin.com/microsoft-band-ozellikleri-inceleme-fiyati/

    mertbulan.com/2016/01/12/xiaomi-mi-band-2-incelemesi/

    www.incele.web.tr/garmin-vivosmart-akilli-bileklik.html

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN