Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerSosyal MedyaEn fazla Facebook kullanıcısı hangi ülkede?

    En fazla Facebook kullanıcısı hangi ülkede?

    Popüler sosyal medya ağı Facebook’un 2 milyarı aşkın kullanıcıya sahip olduğu, geçtiğimiz günlerde resmi olarak açıklanmıştı. Peki bu uçsuz bucaksız kullanıcı tabanı içerisinde hangi ülke öne çıkıyor? İşte bu sorunun yanıtı verildi…

    Buna göre Facebook kullanıcılarının en fazla olduğu ülke Hindistan. Daha önce ABD’ye ait olan bu koltuğa artık oldukça kalabalık bir Asya ülkesi sahip durumda. Ancak ABD ve Hindistan arasındaki makas pek de açık değil.

    Açıklanan verilere göre Facebook kullanıcılarının 241 milyonu Hindistan’dan. Takipteki ABD’yle fark ise pek fazla değil, 1 milyon ve toplam kullanıcı sayısı 240 milyon seviyesinde. Elbette bu rakamlar ‘aylık aktif kullanıcı’ sayılarınını kapsıyor. Bir diğer ifadeyle ayda en az bir kere olmak üzere Facebook’u ziyaret eden 241 milyon kişi Hindistan’da yaşıyor.

    İlginç bir detay olarak Facebook’un her iki ülkede de hatrı sayılır düzeyde daha fazla ilgi gördüğü fark ediliyor, örneğin son altı ayda ABD’den Facebook’a 26 milyon, Hindistan’dan ise 50 milyon yeni kullanıcı dahil olmuş.

    Hindistan nüfusunun yüzde 19’u Facebook kullanıyor, ABD’de durum çok daha farklı, nüfusunun yüzde 73’üne tekabül edecek sayıda profil bulunuyor. Bilindiği üzere Asya’da mobil cihazlar üzerinden internete bağlanma oranları ciddi düzeyde artıyor. Dünyanın birçok ülkesinde mobil internet kullanım oranı yüzde 50’lerdeyken, Asya’da yüzde 60’ın üzerinde.

    Sosyal medya dünyasına dair öne çıkan gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN