Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelEn çok VPN kullanan ülkeler; Türkiye kaçıncı sırada?

    En çok VPN kullanan ülkeler; Türkiye kaçıncı sırada?

    VPN özelinde yeni bir araştırma yapıldı. Bu araştırmaya göre ülkelerin VPN kullanımları ve hangi yaş gruplarının kullanımının daha fazla olduğu ortaya çıktı. Dünyada en çok VPN kullanan ülkeler arasında elbette Türkiye de var peki kaçıncı sırada?

    Dünyada en çok VPN kullanan ülkeler belli oldu

    DataReportal tarafından gerçekleştirilen bu araştırma VPN kullanımının her geçen yıl daha da arttığını gözler önüne seriyor. Özellikle bazı ülkelerde yasaklı ve erişim engeli bulunan internet siteleri bulunuyor. Bu yüzden aslında milyonlarca kişi bu amaçla VPN kullanımına yöneliyor.

    Öte yandan internet kullanıcıları çevrim içi oldukları her saniye bilgilerinin gizlice toplandığının farkına vardıkça VPN kullanımına yöneliyor. Özellikle Facebook gibi devasa bir şirketin milyarlarca veriyi sızdırmasının ardından gizlilik anlaşı daha önemli hale geldi.

    Dünyada en çok VPN kullanan ülkeler-00

    DataReportal ve App Annie tarafından toplanan verilerin yardımıyla 2021 yılının ekim ayında VPN kullanımına ulaşmayı başardı. Yaş gruplarına bakıldığında 16 ve 64 yaş grubu dikkate alındı.

    Türkiye altıncı sırada yer alıyor

    Dünyada en fazla VPN kullanıcısı Hindistan’da bulunuyor. Öyleki nüfusun yüzde 43.2’sini oluşturan VPN kullanıcılarının güvenlik sebebiyle bu tercihte bulunduğu belirtildi. Öte yandan küresel veriler her 10 internet kullanıcısından 3’ünün VPN kullandığını gözler önüne seriyor.

    Cinsiyet tarafında erkekler daha fazla VPN kullanırken, işbu yaş tarafına gelince en çok 16-24 ve 25-34 yaş grubundaki kişiler ağırlıkla VPN tercih ediyor.

    Dünyada en çok VPN kullanan ülkeler sıralaması ilk 10:

    1. Hindistan
    2. Endonezya
    3. Birleşik Arap Emirlikleri
    4. Suudi Arabistan
    5. Malezya
    6. Türkiye
    7. Vietnam
    8. Çin
    9. Singapur
    10. Nijerya

    12 ayda 220 milyon kullanıcı arttı! Tüm dünyanın 3’te ikisi

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN