Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonLilium Aviation'ın elektrikli uçan aracı ‘test uçuşunu’ tamamladı

    Lilium Aviation’ın elektrikli uçan aracı ‘test uçuşunu’ tamamladı

    Lilium_Landing_Pad__Rooftop_

    İnsanoğlunun tek kişilik kompakt bir araçla uçma fikrinin pek de yeni olmadığı bilinir, örneğin 17. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu’nda Hezarfen Ahmet Çelebi’nin (Hezarfen Farsça’da çok şey bilen anlamına gelir), Galata’dan Üsküdar’a uçtuğu varsayılır. 20. Yüzyıla gelindiğinde özellikle bilim kurgu çizgi romanları ve filmlerindeki gelecek tasvirlerinde sıkça karşılaşılan uçan araçlar, kimi teknoloji şirketleri için birer ilham kaynağı. İşte tam da bu noktada Almanya merkezli Lilium Aviation adlı bir şirketin geliştirdiği uçan araç kamuoyunun ilgisini çekti. İlk test uçuşunu tamamlayan araç, gerek astronomi olmayan fiyatı ve gerekse özellikleri ile ilgi göreceğe benziyor.

    Uçuş gücünü 36 ayrı jet motorundan alıyor

    Dünyanın elektrikli ilk VTOL yani -dikey olarak kalkış ve iniş yapabilen aracı olma özelliği- ile dikkat çeken uçan araç, 36 ayrı jet motoruna sahip. 10 metre açıklıkta kanatlar, mobil cihazlar üzerinden uzaktan kontrol edilebilme ve 300 km menzil gibi öne çıkan detaylar sunuyor. Maksimum hızının ise 295km/s olacağı kaydediliyor.

    Saati 60 dolardan uçmak isteyenlere…

    Söz konusu proje ile hem satış hem de Uber benzeri bir uçuş dinamiği sunmayı hedefleyen Lilium Aviation şirketi, saati 60 dolardan uçuş imkanı sunacak. Böylelikle trafiğim yoğun olduğu şehirlerde alternatif ve aynı zamanda son derece fütüristik bir yolculuk deneyimi sağlanmış olunacak.

    Haberin devamında ilgili araca ilişkin yayınlanan test videosunu izleyebilirsiniz. İyi seyirler…

    [vsw id=”ohig71bwRUE” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN