Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelElektrikli süpürge alırken nelere dikkat edilmeli?

    Elektrikli süpürge alırken nelere dikkat edilmeli?

    Teknoloji, elektrikli ev aletlerine de farklı bir boyut kazandırdı. Artık yeni çıkan elektrikli ev aletleri birbirinden başarılı yetenekleri sahip. Ancak, ev aletlerinin bu kadar yetenekli olmasının satın alma aşamasında yaşanan kafa karışıklığını artırdığını itiraf etmek gerekiyor.

    Bu önemli kafa karışıklıklarından biri de elektrik süpürgesi tarafında yaşanıyor. Evlerimizin vazgeçilmezi olan elektrik süpürgelerinin artık eskiye göre birçok yeni alternatifi bulunuyor. Bunların arasından sizin göre en uygun olanını seçmek için belirli kriterlere bakmalısınız.

    Elektrikli süpürge alırken nelere dikkat edilmeli?

    Bu yazımızda elektrik süpürgesi satın alırken dikkat edilmesi gereken önemli noktaları bir araya getirdik. Satın alma kararı vermeden önce bu noktaları kendiniz için detaylandırmanız çok daha verimli bir satın alma gerçekleştirmenize yardımcı olacaktır. Ayrıca karar verirken mevcut elektrik süpürgenizin beğenmediğiniz yanlarını da göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyin.

    Kullanım kolaylığı

    Satın alma kararı verirken ilk önce süpürgeyi ne kadar kolay kullanabileceğinize bakmanız gerekir. Bu yüzden ağırlığına ve tasarımına önem vermelisiniz. Ayrıca boyutları ve duruş şekli de evinizde kaplayacağı yer açısından son derece önemli. Elektrikli süpürgenizi saklayabileceğiniz büyüklükte alana göre bir süpürge seçmelisiniz. Unutmayın bir elektrikli ev aletinin en önemli özelliği sunduğu kullanım kolaylığıdır.

    Watt miktarı ve motor gücü ayrılmaz ikili

    Kullanım kolaylığının ardından geçelim teknik detaylara. Bir elektrikli süpürgenin ne kadar etkili olduğunu belirleyen bazı kriterler vardır. Bunlardan biri de watt miktarı. Aslında watt miktarı ve motor gücü birbirine bağlı olan iki kriter. Bir elektrik süpürgesinin watt miktarı ne kadar yüksek olursa motor gücü de ona göre kuvvetli olur. Watt miktarı düşük olduğu sürece motor gücü tek başına iyi bir emiş gerçekleştiremeyebilir.

    Emiş gücü tek başına yeterli mi?

    Emiş gücü temelde elektrik süpürgesinin performansını gösterir. Watt ile ölçülen emiş gücü, özellikle motor gücünden çok daha önemli bir unsurdur. Emiş gücü yüksek bir elektrikli süpürge seçmeniz hem süpürge yapma işlemini hızlandırır hem de kolaylaştırır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken detay emiş gücünün aşırı yüksek olmaması. Elektrikli süpürge yüksek emiş gücü sayesinde zemine yapışabilir. Bu durumda süpürge uzun ve çileli bir sürece döner. Özellikle halıların temizlenmesi için turbo başlıklı elektrikli süpürgeleri ideal olabilir.

    Toz çekme özelliği önemli

    Elektrikli süpürgenin yatay ya da dikey konumda durması kullanım kolaylığı açısından önemli. Süpürgenin emici fırçasının tasarımı ise tamamen toz çekme özelliği ile ilintili. Yani aslında emiş gücü yüksek olan bir elektrik süpürgesinin başarılı bir iş çıkabilmesi için yer başlığının da oldukça büyük önemi var. Çünkü yerdeki tozun ilk temas ettiği nokta burası.

    Torbalı mı, torbasız mı?

    Elektrikli süpürgeler uzun yıllar toz torbalı olarak kullanıldı. Fakat teknolojinin gelişmesi ile süpürgeler torbalarından kurtuldu. Torba kullanımından bıktıysanız ve artık torbasız bir elektrik süpürgesi istiyorsanız kendinizi sonraki aşamaya hazırlamalısınız. Çünkü tozların ve kirlerin toplandığı hazneyi temizlemek sizin göreviniz. Eğer torba masrafından kurtulmak istiyorsanız bu seçeneği değerlendirebilirsiniz. Ancak, toz torbalı süpürgeler çoğu zaman daha pratik olabilir. Çünkü torbası dolunca çıkarıp atmak ve yeni bir tane takmak kolaydır. Özellikle astım, alerji gibi rahatsızlıkları olan kişilerin torbasız elektrik süpürgelerinden uzak durması gerekir.

    Doğru filtre seçimi önemli

    Toz torbalı bir elektrikli süpürge alacaksanız mutlaka HEPA filtresi olan bir süpürge tercih etmelisiniz. Çünkü mevcut tozlar, torbası doldukça emiş gücü azalan süpürgeden dışarı sızacaktır. Hijyenin ön planda olduğu su filtreli süpürgeler ortamdaki tozu ve mikropları suyun içine hapseder.

    Ayrıca toz yakalama kapasiteleri diğer süpürgelere göre daha yüksektir. Ancak bu tarz süpürgeler genellikle ağır yapıdadır. Bü yüzden kullanım kolaylığı sunmayabilir. Yine özellikle alerji ya da astım rahatsızlığı olanlar HEPA filtreli ya da su filtreli süpürgeleri tercih etmelidir.

    Toz torbasız elektrikli süpürgelerde ise siklon filtre bulunuyor. Sürekli emiş gücü arayanların tercih edebileceği siklon filtreli süpürgeler daima güçlü performans sunabilirler. Ancak, daha önce de dediğimiz gibi bu süpürgelerin en önemli dezavantajı temizleme işleminin uzun sürmesi. Temizlenmesi ve yıkanması gereken parçalara sahip toz torbasız filtreler biraz daha profesyonel bir çözüm arayan kullanıcıları tatmin edebilir.

    Sevimli dostunuz unutmayın

    Birçoğumuz artık evimizi sevimli dostlarımızla paylaşıyoruz. Tüyleri konusunda yaşadığımız sorunların üstesinden gelmek için uygun elektrikli süpürgeyi bulmak son derece önemli. Satın alma tercihi yaparken küçük dostunuz için tüyleri ve kokuları yok eden bir süpürge seçmeyi unutmayın. Derinlemesine hijyen için bu kriter oldukça önemli. Dostunuzun evin her yerine yayılan tüylerini kolayca toplayabilmeniz gerekiyor.

    Sessiz çalışma

    Evin büyüklüğüne göre süpürme işlemi uzun sürebiliyor. Hatta ev ne kadar küçük olursa olsun süpürge için en az bir yarım saat ayırmak gerekiyor. Durum böyle olunca en az yarım saat boyunca süpürgeden çıkan sese tahammül etmeniz zorlaşıyor olabilir. Neyse ki yeni nesil elektrikli süpürgeleri eskileri gibi gürültülü çalışmıyor. Hatta elektrikli süpürgeyi evde biri uyurken bile sessizce kullanmanız mümkün. Satın alma tercihinizi yaparken süpürgenin çıkardığı ses seviyesine dikkat etmeyi unutmayın.

    Sınıflara dikkat edin

    Günümüzde elektrikli bir alet alacağımız zaman AB Enerji verimliliği uygulaması için kullanılan etiketlere dikkat etmek son derece önemli. Siz de elektrikli süpürge seçerken onun enerji sınıfını ve temizleme sınıfını mutlaka kontrol edin. Enerji sınıfı A+++ ve G, temizleme sınıfı ise A ile G arasındadır. G iki kategoride de en düşük sınıfı ifade eder. Temizleme sınıfı sert zemindeki ve halıdaki toz toplama performansını gösterdiği için dikkat etmekte fayda var.

    Satış sonrası destek ve teknik servis

    Elektronik bütün cihazlar için satış sonrası desteğe her an ihtiyaç olabilir. Bu yüzden elektrikli süpürge satın aldığınız markanın sunduğu garanti süresini ve yedek parça desteğini iyice öğrenmeniz gerekir. Çok beğendiğiniz bir ürünün yeterli destek ağına sahip olup olmadığına mutlaka bakmalısınız. Yüksek fiyatlarla aldığınız bir ürün için sonrasında destek alamamak canınızı sıkabilir. Ayrıca bazen yüksek yedek parça fiyatları da can sıkıcı olabiliyor. Markanın satış sonrası politikasına mutlaka. dikkat edin.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN