Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonElektrikli Otomobil Girişimine 500 Milyon Dolar Yatırım

    Elektrikli Otomobil Girişimine 500 Milyon Dolar Yatırım

    Ford, elektrik araç girişimi olan Rivian’a tam olarak 500 milyon dolar yatırımda bulundu. İşte sürpriz gelişmenin detayları…

    Otomotiv endüstrisinde gelecek vaat eden firmalara yatırım yapmayı sürdüren Ford’dan bir yatırım haberi de elektrikli araç şirketi Rivian için geldi.
    Tanınmış otomobil şirketi Ford, elektrik araç firması olan Rivian’a tam olarak 500 milyon dolarlık yatırım yaptı.

    Ford tarafından yapılan 500 milyon dolarlık yatırım ile her iki tarafta Ford için yeni bir elektrikli araç üretilmesi konusunda anlaşmaya vardı.

    Diğer elektrikli otomobil firmalarından da büyük ilgi gören Rivian, bundan yaklaşık olarak 2 ay önce de Amazon’dan 700 milyon dolarlık bir yatırım geliri elde etmişti.

    Bunun yanında General Motors’un da gelecek vaat eden şirket için yakın zamanda yatırım yapmayı düşündüğü gelen haberler arasında yer alıyor.

    Süreç devam ediyor…

    Rivian elektrikli araç şirketi, Ford için üreteceği elektrikli aracı, kaykay platformunu temel alarak üretecek. Ayrıca Rivian’ın R1T pickup ve R1S SUV modellerinde yer alan kaykaya benzer modüllerin de Ford için üretilecek olan elektrikli araç bünyesinde de kullanılacağı söyleniyor.

    Rivian’ın özel olarak üretmiş olduğu R1T pickup ve R1S SUV modellerinin Los Angeles bünyesinde gerçekleştirilen otomobil fuarında da oldukça ilgi gördüğünü söylemeden geçmeyelim.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN