Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürDünyanın en büyük güneş enerjisi çiftliği Fas’ta kuruluyor

    Dünyanın en büyük güneş enerjisi çiftliği Fas’ta kuruluyor

    Ekran_Resmi_2016-02-08_10_12_42

    Son yıllarda çevre dostu enerji kaynaklarına ciddi bir yönelim var. Güneş enerjisi, bu noktada yaygın olarak kullanılan seçeneklerden biri olmuş durumda. Çeşitli ülkelerde kurulan büyük güneş enerjisi çiftlikleri de konunun en kapsamlı örnekleri. Kuzey Afrika ülkesi Fas ise bu yenilenebilir enerji kaynağı ile ilgili çok daha fazlasını amaçlıyor gibi görünüyor…

    Akdeniz’e ve Atlas Okyanusuna kıyısı bulunan 32 milyon nüfuslu ülkede dünyanın en büyük güneş enerjisi çiftliğinin kurulması için düğmeye basılmış durumda. Yakın gelecekte tamamlanacak dev tesis Noor Güneş Enerjisi Çiftliği adını alıyor. Noor I, Noor II ve Noor III olmak üzere 3 bölümde gelecek alanda şu an için Noor I aktif durumda, diğerleri ise yapım aşamasında…

    Sahra Çölü kenarında bulunan Ouarzazate kasabasındaki güneş enerjisi çiftliği, birkaç bin dönümlük büyük bir alanı kapsıyor ve hali hazırda 160 megawatt enerji üretebiliyor. Şu an için Noor I adını alan güneş enerjisi çiftliği faaliyette, Noor II ve Noor III ile birlikte toplam alanı 6000 dönüme yükselirken kapasitenin de 580 megawatt seviyesine ulaşacağı belirtiliyor.

    Şu an için 500 bin kavisli ayna, güneş enerjisi elde etmek için faaliyette. Uzaydan görülebilen Noor, Japonya’da inşa edilen dünyanın en büyük yüzer güneş enerjisi santrali ile birlikte alternatif enerji üretimi alanında ilham veriyor.

    Üretilecek enerji kapasitesi açısından kendi alanında ilk iki sırayı oluşturacak ülkelerden birinin dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan Japonya olması o kadar ilginç değil, ancak diğerinin ortalama bir ekonomiye sahip Fas oluşu ilgi çekici. Bu tür adımların dünya genelinde daha da yaygınlaşması, gelecekteki enerji ihtiyacının daha çevreci şekillerle karşılanması adına önem taşıyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN