Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerGüvenlikDijital tehditlere dikkat!

    Dijital tehditlere dikkat!

    Eylül ayı yazdan kalma son günleri sunarken, birçok kişi de bu günlerde sunulan özel fırsatları değerlendirerek tatile çıkmayı tercih ediyor…

    Kaspersky’nin yaptığı tüketici araştırmasına göre, kullanıcıların yaklaşık beşte biri (%18) cihazlarındaki en önemli verilerin seyahat fotoğrafları ve videoları olduğunu söylüyor. Bu tür veriler diğerlerini geride bırakıyor. Ancak, katılımcıların %28’i cihazları kaybolduğunda veya çalındığında değerli tatil fotoğraflarını asla yerine koyamadıklarını belirtiyor.

    Kullanıcıları bu risklerin farkında olmaları konusunda uyaran Kaspersky araştırmacıları, planlamanızdan başlayarak tatilinizin tüm aşamalarında aşağıdaki gerekli önlemleri almanızı tavsiye ediyor:

    •     Dijital dolandırıcılar benzer URL’ler kullanarak sahte rezervasyon siteleri oluşturabiliyor. Bu yüzden URL’deki küçük farklılıklara dikkat edin ve eğer URL’de hata varsa siteye hiçbir bilgi girmeyin. Şüphelendiğinizde URL’nin sol tarafındaki kilit simgesine tıklayarak sitenin sertifikasını kontrol edin.
    •     Otel ve bilet rezervasyonlarınızı yalnızca güvenilir şirketlerin web sitelerinden yapın. Site adreslerini adres çubuğuna kendiniz yazın.
    •     Bilmediğiniz kaynaklardan gelen bağlantılara tıklamayın.
    •     Bir seyahat veya havayolu şirketinin e-posta veya sosyal medya yoluyla hediye verdiğini görürseniz o şirketin resmi web sitesini ziyaret ederek kampanyanın gerçek olup olmadığını kontrol edin.
    •     Sizi spam e-postalardan ve kimlik avı saldırılarından koruyabilecek güvenilir bir güvenlik çözümü kullanın. Spam e-postalar her zaman tehdit yaratır.
    •     Seyahatteyken, güvenilir olmayan açık Wi-Fi erişim noktalarına bağlanarak çevrim içi alışveriş gibi işlemler yapmaktan kaçının.

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN