Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürDijital esenlik platformlarının sayısında artış kaydedildi

    Dijital esenlik platformlarının sayısında artış kaydedildi

    Dijital esenlik odaklı dijital platformların sayısında hissedilir ölçüdeki artış dikkate değer boyutlara ulaşırken, bu kapsamdaki trendin 2021 yılı ve sonrasında da devam etmesi bekleniyor. İşte detaylar…

    Koronavirüs salgınının beraberinde getirdiği daha güçlü bağışıklık sistemi, sağlıklı beslenme, hareketli yaşamın önemi gibi bireysel farkındalığa ihtiyaç duyan iyi yaşam gerekliliklerine yönelik artan ilgi, bu kapsamdaki ihtiyaçlara yanıt vermeyi esas alan mobil uygulama, web sitesi, YouTube kanalı gibi platformların sayısına dair artışı da beraberinde getirdi. Girişimciler, bu alandaki yoğun talebe yanıt verebilmek için birçok yeni platforma imza attı.

    Salgının ilk aylarından itibaren uzun yıllardır iyi yaşam odağında tavsiyeler sunan Uplifers, Formsante, Vogue, Aysetolga, Dilarakocak gibi tanınmış web sitelerine ilgide yoğun artış kaydedildi. 2020 yılı itibarıyla birçok yeni sosyal medya mecrası, Hayatını Detoksla gibi yeni web siteleri ve binlerce podcast kanalı kuruldu.

    İyi ve sağlıklı yaşama yönelik makale, vb. içeriklerin sayısında rekor artış yaşanırken Google Trends verilerine göre internet kullanıcılarının özellikle ‘bağışıklık sistemi’, ‘koronavirüse iyi gelen doğal gıdalar’ gibi alanlardaki merakı ve bu yöndeki yoğun araştırmaları öne çıktı.

    Dijital yaşama dair denge unsuru, tanınmış web siteleri, podcast kanalları, YouTube platformları ve diğer tüm mecra türlerinde vurgulanan konu başlıkları arasındaydı.

    Zamanın verimli kullanımı, sağlık ve hareketli yaşama dair atılabilecek adımlar birçok yazar ve içerik üreticisi tarafından ele alındı.

    En nihayetinde ise dijital esenlik odaklı dijital platformların sayısında hissedilir ölçüdeki artış dikkate değer boyutlara ulaşırken, bu kapsamdaki trendin 2021 yılı ve sonrasında da devam etmesi bekleniyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN