Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Satın Alma RehberiDerin Dondurucu Alacaklara Tavsiyeler

    Derin Dondurucu Alacaklara Tavsiyeler

    Derin dondurucu alacaklara tavsiyeler verdiğim yazımda, dondurucular arasındaki farkları, tercihinizi etkileyecek faktörleri ele aldım.

    Mevsim sebzelerini özenle saklamanızı kolaylaştıran, kış mevsiminde ne yesek derdinden kurtaran derin dondurucuların, gıdalarını daha uzun süre muhafaza etmek isteyen ve yemek pişirmek konusunda fazla vakti olmayanlar için adeta birer kurtarıcıdır. 

    Et, sebze, meyve, balık gibi gıdaları daha uzun süre saklayıp ilerleyen zamanlarda da tüketebilmek istiyoruz. Malum buzdolaplarındaki dondurucu kısmı çoğu zaman yetersiz kalıyor. Bu sebeple birçoğumuz evlerimizde derin dondurucular bulunduruyoruz. Taze sebze ve meyveyi bol bulduğumuz şu dönemde, ihtiyaçlarınıza göre seçebileceğiniz bir derin dondurucunun yıl boyu keyfini süreceğiniz favori beyaz eşyanız haline geleceğini düşünüyorum.

     

    Derin Dondurucu Alacaklara Tavsiyeler 

    Bilginiz açısından bu tür cihazlar sık yenilenmez, satın alındıklarında uzun yıllar tam performansla çalışarak hem ekonomimize fayda hem de hayatımıza düzen getirirler. Bu harika cihazlar sayesinde sık sık alışverişe çıkmamıza da gerek kalmaz. Bugün bir yemek yaptınız ve yemeğin büyük bir kısmı arttı. Ertesi gün aynı yemeği yemek istemiyorsanız yaptığınız yemeği doğru bir şekilde derin dondurucuya yerleştirirseniz canınız ne zaman çekerse çıkarıp yiyebilirsiniz. Markette pazarda bir gıdayı normal fiyatının altında, oldukça ucuza gördüyseniz bu fırsatı kaçırmamak için dilediğiniz kadar satın alıp “bozulur mu acaba” sorusunu aklınıza getirmeden derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

    Gelin şimdi dondurucu dondurucu çeşitlerini ve dondurucu seçmeden önce dikkat etmeniz gerekenleri birlikte görelim.

    Derin Dondurucular Arasında Ne Fark Var? 

    Bu cihazlar sandık tipi ve çekmeceli olmak üzere iki farklı türde karşımıza çıkarlar. 

    Sandık tipi derin dondurucular çekmeceli olanlara göre daha fazla yer kaplarlar. İçine konacak gıdaları iyi planlayarak yerleştirmeyi mecbur kılarlar. Bu dondurucuların kapakları yukarı doğru açılır, oldukça geniş iç hacme sahip oldukları için daha kalabalık ailelerin tercihleri arasındadırlar. 

    Çekmeceli derin dondurucular ise dik konumlar ile daha az yer kaplar, yiyecekleri yerleştireceğiniz özel rafları sayesinde planlamayla uğraşma derdinden kurtarırlar. 

    Her iki grubun soğutma sistemleri de farklılık gösterir. 

    Statik soğutma yapan dondurucular, ilk kendilerini soğutur ardından içerisindekileri gıdaları dondururlar. Dolayısıyla içine koyduğunuz her gıdayı dondurma esnasında daha fazla enerji harcar ve zamanla karlanma yapabilirler. Hava kanalları bulunmayan bu tür soğutucular içine ne kadar fazla gıda koyarsanız koyun aynı sürede soğutma yapmaya başlarlar. 

    No-frost soğutma yapan dondurucuların içleri ise sıcaklık farkına izin vermeyecek şekilde soğutma yapar. Buharlaşma yoluyla gıdaları soğutan bu cihazlar, karlanma veya buzlanmaya sebep olmazlar. Yine buharlaşma sebebiyle gıdaları çok daha hızlı dondurur, daha az enerji harcalar. Serin tutma bölümleri, aksesuar donanımları ile öne çıkarlar.

    İki grupta da temel farklılıklar bulunsa bile tüm dondurucular gıdaların sağlığını korumak üzere tasarlanır. Bu nedenle seçiminizi yaparken kapasitelerine, kapladığı alana, yıllık enerji tüketimine, kullanım kolaylığına ve fiyatına dikkat etmenizi tavsiye ederim. 

     

    Derin Dondurucu Çeşitleri 

    1.Sandık Tipi Derin Dondurucular

    100 litreden 700 litreye kadar hacim özelliklerine sahip olan sandık tipi derin dondurucular, kapaklarının sürekli kapalı kalabilmesi ve daha iyi yalıtım özelliklerine sahip olması açısından avantajı elinde bulundursa da, çekmeceli derin donduruculara kıyasla gıdaları sınıflandırma ve düzenli yerleştirme konusunda daha az imkan sunduğu için yarışa geriden başlarlar. Çekirdek aileler için 170 litre ve üzeri derin dondurucuların ideal olduğunu düşündüğümüzde piyasadaki birçok sandık tipi derin dondurucu ev ihtiyacını karşılayabilecek kapasitededir.

    Sandık tipi derin dondurucuların çekmeceli derin donduruculardan en genel farkı ise fiyat açısından daha uygun olmaları ve elektrik kesintilerinden daha geç etkilenmeleridir. Diğer taraftan çok fazla bölmesi ve girintisi olmadığı için çekmeceli donduruculara kıyasla daha kolay temizlenebilme özelliğine de sahiptirler.

    Sandık tipi derin dondurucular çekmeceli olanlara göre daha fazla yer kaplarlar. İçine konacak gıdaları iyi planlayarak yerleştirmeyi mecbur kılarlar. 

     

    2.Çekmeceli Derin Dondurucular

    Çekmeceli derin dondurucular gıdaların saklanmasında tam bir konfor ve düzen sağlarlar. Sandık tipi gibi yatay değil, dik olurlar. Bu sebeple bulundukları alanda görüntü olarak daha az yer kaplarlar. Kapakları ise tıpkı buzdolabı gibi önden veya yana doğru açılır. Çekmecelerine sebze ve etleri yerleştirmek, çıkarmak son derece pratik ve rahattır. Çekmeceli derin dondurucular sayesinde ihtiyaç duyduğunuz gıdalar için dolaptaki tüm ürünleri gözden geçirmek zorunda kalmaz ve dolabınızın soğukluğunu yitirmesine sebep olmazsınız. Ayrıca çekmecelerin üzerinde hangi ürün gruplarını yerleştirebileceğiniz belirtilmiştir. Daha küçük besin paketlerini ve farklı ısılarda dondurmanız gereken gıdaları kolayca muhafaza edebilirsiniz.

    Çekmeceli derin dondurucular no-frost, statik, otomatik veya manuel defrost gibi özelliklere sahiptir. Derin dondurucuların bu çalışma prensibi, dolabın iç kısmında birikmesi muhtemel olan buzlardan zarar görmemesini ve yiyeceklerin buzdan etkilenmemesini sağlar. Bu işlem enerji tüketimini arttır, karlanma olmadığından dondurucu bakımı için harcanacak eforu da azaltır. 

     

    Derin Dondurucuda Saklanan Yiyecekler

    Yaz mevsiminin en taze sebze ve meyvelerini bol bulduğumuz şu dönemde Derin Dondurucuda Saklanan Yiyecekleri aşağıdaki yazımla sizlere hatırlatmak istedim. 

    Derin Dondurucuda Saklanan Yiyecekler

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN