Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımDell Inspiron 15 7548: 4K ekranı ile fark yaratıyor

    Dell Inspiron 15 7548: 4K ekranı ile fark yaratıyor

    Dell, Inspiron 15 ailesini yenilendi. 4K destekli bir ekrana sahip olan Dell Inspiron 15 7548, zengin donanım birleşenleri, küçülen kasası ve yüksek performansı ile günümüzün modasına uyum sağlamış durumda.

    Küçük kasa ve incelik. Bunlar günümüzün en önemli dizüstü trendlerinden biri. Bunu dikkate alan Dell, bu yüzden olsa gerek Inspiron 15 dizüstü ailesini yeniledi.

    Dell Inspiron 15 7548, ilk olarak zengin donanım birleşenleri ile kendisinden söz ettiriyor. Core i7 5500U işlemcisine sahip olan bu ürün , Radeon R7 M270 grafik yongası ile birlikte 4K ekran ve 256 Gbyte SSD disk bulunduruyor. Benzer 15.6 inç dizüstü sistemleriyle kıyasla kendisini farklılaştırmasını bilen Dell 7548, 2013 yılında büyük sükse toplayan Dell Inspiron 7537’nin yenilenmiş versiyonu.

    Dell bu ürün ailesini yenilerken, çok büyük bir değişiklik yaptı. Yüksek performanslı Nvidia grafik yongasından daha düşük bir performans sunan AMD yongalarına geçmiş durumda. Elbette bunun da bir nedeni var. AMD grafik yongası 4K ekranlarla çok daha iyi anlaşıyor. Bunu bilen Dell bu alanda kullanıcıları kısıtlamak istemediğinden dolayı AMD’yi tercih etti.

    dell 3

    Tasarım

    Yeni nesil Inspiron 2.3 mm daha ince ve 500 gr daha hafif. Ürüne yandan bakıldığında 15.6’inç’lik bir ürün için çok ince olduğu hemen anlaşılıyor. Tamamen alüminyum bir kasaya sahip olan bu ürün, mükemmel bir malzeme kalitesi ve işçiliğe sahip. Sağlamlık üst seviyelerde. Üst kapağa baskı uyguladığınızda birçok ürünün ekranında bu baskı hissedilebiliyor. Dell Inspiron 15 7548’de böyle bir zayıflık göstermemesi çok büyük bir avantaj.

    Dell, ürünü ince yapabilmek için en temel arabirimleri koymayı uygun gördü. Ethernet giriş ne yazık ki yer almıyor. Kenarların arka bölümlerinde yer alan toplam 3 adet USB girişinden iki tanesi USB 3.0 teknolojisine uyumlu.

    Dell 7537’de yer alan Numpad, Dell 7548’de yer almıyor. Buna karşın tuşlar daha geniş ve kullanımı çok daha rahat. Klavye’nin iki kademeli aydınlatmalı olması önemli bir artı.

    Dell Inspiron 15 75482in en önemli özelliği kuşkusuz 4K ekranı. 3.840 x 2.160 çözünürlüğüne ulaşan bu ekranın parlaklık değerinin daha iyi olmasını isterdik. Kontrast ve siyah değeri de daha iyi olabilirdi. Buna karşın renk doğrulu gayet başarılı. Benzer bir durum dokunmatik ekran için de söylenebilir. 10 noktalı dokunmatik ekran çok hızlı tepki verebiliyor.

    Unutmadan söyleyelim. Dell Inspiron 15 7548’in sahip olduğu yüksek çözünürlüğü yüzünden Windows’un ikonlarında kalibrasyon sorunları yaşanabiliyor.

    dell 2

    Performans

    Kullanılan Core i7 5500U işlemcisi, 15 Watt’lık değeri ile (standart mobil işlemciler 35 Watt güç tüketiyorlar) esasında oldukça düşük güç tüketen bir ürün. İki çekirdekli olan bu işlemci 2.4 Ghz’lik çalışma frekansını 3 GHz’e kadar çıkartabiliyor. 256 GByte’lık lite-on SSD disk’ten 200 Gbyte’ı kullanılabilir durumda. Tüm bunlar 16 Gbyte2lık bir bellek ile birleştiğinde oldukça yüksek bir performans elde ediliyor.

    Dell Inspiron 15 7548, hiçbir şekilde zorlanmıyor. Tüm uygulamalar rahatlıkla açılıyor. SSD disk performansı da en iyisi olmazsa da ortalamanın üzerinde olması sayesinde istekleri karşılıksız bırakmıyor.

    Üründe beğendiğimiz diğer bir özellik hem Intel HD 5500 hem de AMD Radeon R7 M270 grafik yongasına sahip olması. Intel HD 5500 çok düşük bir güçte iyi bir performans sunuyor ve bu özellik pil kullanımını olumlu yönde etkiliyor. AMD Radeon R7 M270 ise yüksek performans arayan kişiler için birebir. Yine de şunu söylemekte fayda var. Oyun profesyonelleri Dell Inspiron 15 7548 ile istediklerini bulamayacakları kesin. AMD Radeon R7 M270’den çok daha iyi yongalar var ve mutlaka onlar tercih edilmeli.

    dell 1

    Sonuç

    Dell Inspiron 15 7548, günlük kullanım için yüksek bir performans sunuyor. Malzeme kalitesi ve işçiliği üst seviyede. Sessiz ve ısınma derdinden yoksun olan bu ürün pilli kullanımında ortalama 4 saat’lik bir çalışma sunuyor. 4K ekranı bizi çok ikna etmediğini söylemeliyiz. Dell Inspiron 15 7548’in Full HD ekranlı modeli bize çok daha cazip geldi.

    Neticede, fiyat/performans oranına bakıldığında Dell’in işi oldukça zor. Rakipler çok daha ilginç ürünlerle Dell’e bu pazarı dar edeceği kesin.

    Dell ürünleri hakkında detaylı bilgi ve satın almak için buraya tıklayın

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN