Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetDaha Kaliteli Uyumak İçin Kullanabileceğiniz Teknolojik Cihazlar

    Daha Kaliteli Uyumak İçin Kullanabileceğiniz Teknolojik Cihazlar

    Kaliteli Uyumak İçinEğer uyku sorunu yaşıyorsanız daha kaliteli uyumak için büyük gayret gayret sarf ederiz. Son yıllarda teknolojinin bize sağladığı bazı olanakları kullanarak uykuyu daha konforlu bir hale getirmeye çalışıyoruz. Bunun için teknolojik cihazlardan da yardım alıyoruz. Çünkü hepimizin  uyurken amacı uykunun beyni dinlendirdiğine inanılan ve rüya görmemizi de sağlayan REM uykusuna ulaşabilmek.

    Daha Kaliteli Uyumak İçin

    Eğer siz de uyku problemi yaşıyorsanız aşağıda daha kaliteli uyumak için bazı teknolojik cihazları kullanmanızı önereceğim.

    Horlamayı Önleyen Saatler

    Horlamayı Önleyen Saatler

    Gece uyurken çıkardığınız horlama sesi bu saatlerin çalışmasını sağlar. Saat horlama sesinizi duyduğu zaman titreşerek kişiyi derin uykusunda rahatsız ederek horlamanın devam etmesini engellemeye çalışır. Fakat çalışma özelliği ses oluştuğunda titreşmesi üzerine kurulduğundan oda oluşabilecek başka sesler de titreşmeye neden olabilir. Ayrıca kişi belli bir zaman sonra titreşime alışacağından saat etkisini yitirecektir. Bu durumda horlamanız yine devam edebilir. Horlamaya kesin çözüm olabilecek bir cihaz değildir.

    Akıllı SaatlerAkıllı Saatler

    Üzerlerinde yer alan ivmeölçer ve benzeri sensörleriyle uykuda olup olmadığınızı, ne kadar süre uykuda geçirdiğinizi, uyku kalitenizi, uyku aşamalarınızı takip eder. Kalp atış hızınızdan sizin uykuda olup olmadığınızı anlar ve uykunun her anının kaydını tutar. Böylece uyuyup uyumadığınızı ve uykuda geçen süreyi analiz edebilirsiniz.

    Akıllı AmpullerAkıllı Ampuller

    Kaliteli ve dinlendirici derin bir uyku bulunduğunuz ortamın karanlık veya loş ışık altında olması önemlidir. Kaliteli uyumaya en uygun ortamı akıllı ampuller ile sağlayabilirsiniz. Akıllı ampulleri, bluetooth veya Wi-Fi bağlantısı ile akıllı telefonunuzdan kontrol edebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey telefonunuza ilgili uygulamayı yüklemektir. Akıllı ampulünüzü mobil uygulama üzerinden ayarlayarak uykuya en uygun aydınlatma düzeninizi programlayabilirsiniz.

    AromaTerapi Hava Nemlendirici Cihazlar

    Yine son yıllarda AromaTerapi hava nemlendirici cihazların satışı ülkemizde de başladı. Cihazın havaya karıştırdığı aromatik kokular kişiyi stressten uzak tutarak daha rahat uyuma sağladığı söylense de bilimsel olarak kesin bir kanıt bulunmamaktadır. Bu cihazlar hem havayı nemlendirerek hem de aromatik kokular vererek uyku için uygun ortam sağlarlar.

    Uyku Kulaklığı

    Uyku Kulaklığı (Gürültü Önleyici Özelliği Olan)

    Uyuduğunuz odadaki seslerin tamamını izole etmek istediğinizde ve sessiz bir ortamda uyumak istediğinizde gürültü önleyici özelliği olan uyku kulaklığı kullanabilirsiniz.

    CPAP Maskesi

    CPAP Maskesi

    CPAP maskesi genel olarak aşırı horlayan ve özellikle de uyku apnesi sorunu olan kişilerin kullanımı için kullanılan bir cihazdır. Hava üretimi yapan basınçlı bir kompresörden gelen hava burnu ve ağzı kapatacak şekilde takılan bir maske yardımıyla ciğerlere hava gönderir. Böylece basınçla gelen gelen hava yutak bögesinin tıkanmasını önleyerek horlamayı ve uyku apnesini engeller. Başarılı sonuç veren bir cihaz olmasına rağmen kişinin taşıması ve alışması oldukça zordur.

    www.mediamarkt.com.tr

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN