Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Satın Alma RehberiÇok Fonksiyonlu Yazıcılar

    Çok Fonksiyonlu Yazıcılar

    Çok fonksiyonlu yazıcılar, ihtiyaç duyduğunuz ürünlerin ayrı ayrı satın alınmasının önüne geçip tasarruf yapmanızı sağlarken, çalışma alanınızı da ferahlatıyor.

    Hem iş yerleri hem de evler için son zamanların önemli ihtiyaçlarından birisi haline gelen yazıcılar, birbirinden farklı özelliklere ve fiyatlara sahip olduğu için tercih konusunda kafaları biraz karıştırabiliyorlar.

    Yazımda çok fonksiyonlu yazıcılar hakkında tavsiyeler, yazıcı seçiminde dikkat etmeniz gerekenler, yazıcı modelleri ve tercihinizi etkileyebilecek yazıcı fiyatları konusunda bolca bilgi bulabilirsiniz.

     

    Çok Fonksiyonlu Yazıcılar 

    İlk zamanlarda sadece boş bir A4 kağıda Word dosyasında yazdıklarımızı çıkarabilen yazıcılar, günümüzde birçok farklı özelliğe sahip. Çok fonksiyonlu yazıcıların model ve sayısının artması ile birlikte belge tarayabilen, farklı boyutlarda kağıtlara baskı yapabilen, kablosuz bağlantı kurabilen ürünler de evlerimize girmeye başladı. Peki, yazıcı modelleri bu kadar çeşitlilik gösterirken en doğru yazıcı seçimini nasıl yapabiliriz, yazıcı seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

     

     

    Yazıcı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Her şeyden önce ihtiyacınızın ne olduğuna karar verin. Bir ekmek boyutunda da yazıcı bulabilirsiniz, televizyon boyutunda da. Bütçenizi ve ihtiyaçlarınızı göz önüne aldığınız durumda en doğru yazıcı seçimini yapacaksınız. Örneğin yazıcınızı yalnızca çocuğunuzun ödevini çıkarmak için kullanacaksanız bu durumda eski model, standart, kablolu ve tarayıcı özelliğine sahip olmayan ucuz bir yazıcı alabilirsiniz. Diğer taraftan evinizde ya da işyerinizde yazıcı ile farklı işlemler de yapmak istiyorsanız; kimliğinizi taratmak, okuduğunuz dergi ya da kitapların belirli sayfalarını taratıp bilgisayar üzerinde o sayfaları incelemek, eski fotoğrafları taratarak bilgisayarınıza aktarmak gibi arzularınız varsa sizlere çok fonksiyonlu yazıcıları öneriyoruz.

    Özellikle bayanların çıldırdığı noktalardan bir tanesi de evdeki kablo kalabalığının fazla olması. Siz de kablolardan rahatsız olan, “kablo ne kadar azsa benim için o kadar iyi” diyen biriyseniz kablosuz yazıcıları tercih edebilirsiniz.

     

     

    Yazıcı seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise ortalama kaç sayfa baskı yapmaya ihtiyaç duyduğunuzdur. Eğer günde 10 sayfayı geçmeyecek şekilde yazıcı kullanacaksanız hemen hemen her yazıcı işinizi görebilir ama zaman zaman PDF kitaplarınızı, dergilerinizi bastırmak istiyorsanız dakikada daha çok baskı veren yazıcılara yönelmelisiniz. Her yazıcı modelinin baskı hızı, yazıcının özellikleri arasında yer alır. Genelde yazıcı fiyatlarına da etki eden bu durum özellikle dikkat edilmesi gereken bir noktadır.

    Yazıcılar ile ilgili en önemli noktalardan bir diğeri de yazıcının kartuş ömrüdür. Bir depo kartuşun ortalama kaç baskıya kadar dayandığını, kartuşun bitmesi halinde yeni kartuşun size kaç paraya mal olacağını da yazıcıyı satın almadan önce araştırmanızı tavsiye ediyoruz. Zira bazı durumlarda yeni bir kartuş almak, yeni bir yazıcı almaktan daha pahalıya mal olabiliyor. Bu konuda ön araştırma yapmanız faydalı olacaktır. Çok fonskiyonlu yazıcı tavsiyesi

     

     

    Çok Fonksiyonlu Yazıcı Modelleri

    BROTHER DCP T800W Tanklı Sistem Mürekkep Püskürtmeli Çok fonksiyonlu Yazıcı

    Çok fonksiyonlu yazıcılar konusunda ilk önerim, eski bir görünüme sahip olsa da işlevsel bir ürün olan Brother’ın çok fonksiyonlu yazıcı modeli, yüksek baskı hacmine gereksinim duyan kişilerin büyük tasarruf sağlaması için tasarlanmış bir ürün. Zahmetsiz bir şekilde mürekkep dolumunu mümkün kılan ürün, kutu içeriğinde 12000 sayfaya kadar baskıyı mümkün kılan iki tane siyah mürekkep şişesini kullanıcıya sunuyor. Bu modelin renkli mürekkepleri ise 5000 sayfa baskı kapasitesine sahip. 100 sayfaya kadar kağıt giriş kapasitesi, 50 sayfaya kadar kağıt çıkış kapasitesi olan yazıcı yüksek hızlı USB ve Wi-Fi bağlantı seçeneklerine de sahip.

     

     

     

    CANON MF237W Lazer Çok Fonksiyonlu Yazıcı

    Canon’un lazer teknolojili çok fonksiyonlu yazıcısı ise Windows 10 dahil neredeyse tüm işletim sistemlerini destekliyor. 250 sayfa kağıt giriş, 100 sayfa da kağıt çıkış kapasitesi olan ürünün tek taraflı siyah beyaz kağıt tarama hızı 20 ipm iken, tek taraflı renkli kağıt tarama hızı ise 15 ipm’dir. Fax fonksiyonuna da sahip olan çok fonksiyonlu yazıcılara örnek teşkil eden bu yazıcı 256 sayfaya kadar faks belleğine sahip ve kablosuz doğrudan bağlantıya imkan tanıyor.

     

    HP G3Q60A Laserjet Pro M130FW Çok Fonksiyonlu Yazıcı 

    JetIntelligence Toner kartuşu kullanan bu model, daha fazla sayfa, performans ve koruma sağlıyor. iki taraflı belgeler basmanın yanı sıra tarama, kopyalama, faks göndermek için de kullanılabiliyor. Dakikada 28 sayfaya kadar baskı almanızı sağlayan bu laser yazıcıyı akıllı telefon, tablet gibi çok çeşiti mobil aygıtlardan da yönetebiliyorsunuz. Baskı kalitesi mükemmel olan bu ürünün çözünürlüğü 1200*1200 DPI. 2.7 inç dokunmatik LCD ekranı ise ayrıca çok pratik ve kullanımı kolaylaştırıyor.

     

     

    CANON PIXMA E414 Çok Fonksiyonlu Yazıcı

    Canon’un bu yazıcısı ise düşük bütçelere çok fonksiyonlu bir yazıcı sahibi olmak isteyenler için ideal bir ürün.

    Aktif tüm işletim sistemlerini destekleyen çok fonksiyonlu yazıcı ile 19 saniyelik tarama hızına ulaşabilirsiniz. Siyah beyazda dakikada maksimum 21 kopya hızına ulaşabileceğiniz ürünü düşük rakamlara satın alabilirsiniz.

     

    Çok fonksiyonlu yazıcılar, fiyat performans açısından fark yaratıyor. Yazıcı fiyatları ise 189 – 1.599 TL arasında değişiyor.

     

    Fayda görmeniz dileğiyle.

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN