Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyunÇinli espor girişimine dev yatırım

    Çinli espor girişimine dev yatırım

    Esporun yükselişi devam ediyor… Çin merkezli espor girişimi Versus Programming Network (VSPN), yeni bir yatırım aldı. İşte detaylar…

    Espor, sadece ülkemizde değil tüm dünyada ilgi odağı ve bu kapsamdaki girişimlerin yatırım haberlerinin de ardı arkası kesilmiyor. İşte bu noktadaki en yeni ve son dönemdeki en sansasyonel haber Çin’den geldi.

    Resmi detayları paylaşılan bilgilere göre Çin merkezli espor girişimi Versus Programming Network (VSPN), aynı ülkeden Tencent’in de aralarında bulunduğu yatırım turundan büyük kazanımla ayrıldı. Zira VSPN’in söz konusu B serisi turda 100 milyon dolar yatırım aldığı açıklandı. Tencent’in dışındaki diğer yatırımcılar ise şöyle; Tiantu Capital, Susquehanna International Group ve Kuaishou.

    Çin’deki etkinlik pazarının yüzde 70’ini elinde bulunduruyor…

    4 yıllık bir geçmişe sahip olan VSPN, Asya’nın en önemli ve bilinirliği en yüksek espor odaklı girişimlerinden. Dino Ying’in CEO koltuğunda oturduğu VSPN, online ve offline etkinlikler düzenliyor. Şimdiye kadar 10 binden fazla organizasyon düzenleyen girişimin aynı zamanda Çin’deki espor etkinlik pazarının yüzde 70’ini elinde bulundurduğu, bir nevi domine ettiği kaydediliyor.

    Ağırlıklı olarak online etkinlikler düzenleyen girişim, geçtiğimiz aylarda ilk büyük offline etkinliğini düzenleyerek dikkatleri üzerine çekmişti. Yatırımın offline etkinliğin yarattığı kamuoyu dalgasının ardından geldiği dikkatlerden kaçmadı.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN