Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonÇin’de robot kurye dönemi

    Çin’de robot kurye dönemi

    İnovasyon dolu yeniliklerin, özellikle Doğu Asya ülkelerinde ilginç örneklerle kamuoyunun ilgisine sunulduğuna uzun yıllardır tanıklık ediliyor. Bu noktada yeni gelişme dünyanın en kalabalık nüfüslu ülkesi Çin’de robot kuryelerin hizmet vermeye başlamasyla ilgili…

    Çin’de bir e-ticaret şirket, müşteri gönderileri için gereken kurye hizmetini robotlarla gerçekleştirmeye başladı. İşte detaylar…

    Jindong adlı e-ticaret şirketi, ilk robot kargosunu ülkenin başkenti Pekin’de bir üniversiteye başarıyla gönderdi.

    Saatte 3-4 km/h hıza sahip olan robot kurye, 50kg’a kadar taşıma kapasitesine sahip. Üzerinde lazer radar ve kamera bulunuyor.

    Robot kurye olarak adlandırılan araçların yollardaki engebelere göre konumlanabildiği, trafik ışıklarını tanıma özelliği gibi güvenlik anlamında önemli gerekliliklere sahip olduğu kaydediliyor. Temelde belirlenen rotayı izleyerek hedef noktaya ürünleri ulaştırıyor.

    Yüz tanıma özelliğine sahip

    Gönderi teslimi öncesinde, 5 dk mesafede alıcıya bilgilendirme mesajı da gönderilebiliyor. Son olarak robot kurye, ürünün müşteriye teslimini yüz tanıma özelliği ve kod taraması ile gerçekleştiriyor.

    Filo daha da büyütülecek

    E-ticaret şirketinin söz konusu servisini geliştirmeye devam edeceği, filosunu daha fazla şehirde çalışabilecek şekilde yüz robota çıkarmayı planladığı bildirildi.

    Teknoloji dünyasına dair öne çıkan gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. Takipte kalınız…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN