Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiÇin’de iPhone satışlarına engel geliyor!

    Çin’de iPhone satışlarına engel geliyor!

    iphone-6s

    Çin’de yaşanan sürpriz bir gelişme, Apple’ın ülkedeki iPhone 6 ve iPhone 6 Plus satışlarının önüne engel koyabilir. İşte detaylar…

    Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin’de Apple’ın akıllı telefon modelleri iPhone 6 ve iPhone 6 Plus satışlarının durdurulması yönünde bir karar alındı. Başkent Pekin’de fikri mülkiyet düzenlemelerinden sorumlu mercinin aldığı karar, oldukça ilginç bir gerekçeye dayanıyor…

    Buna göre, Apple iPhone 6 serisi modelleri; ülkedeki yerli üreticilerden Baili’nin 2014 Nisan ayında piyasaya akıllı telefon modeli 100C’ye fazlasıyla benziyor. Özetle Apple’ın söz konusu modellerini, Baili markasının akıllı telefonundan kopyaladığı iddia ediliyor.

    iPhone modellerinin ülke çapında durdurulması şeklinde bir kararın alındığı söz konusu iddianın temelinde iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın Baili 100C’den beş ay sonra piyasaya sunulması yatıyor. Öte yandan Çinli üreticinin konu olan telefon modelinin çok sayıda akıllı telefon modeline benzerliği de dikkatlerden kaçmıyor.

    iphone-6s

    Apple’ın Çin’deki pozisyonu değişecek mi?

    Bu noktada mevcut gelişmelerin Apple’a karşı atılan yeni bir engelleme hamlesi olabileceği belirtiliyor. En nihayetinde de Apple, gelirlerinin büyük bölümün kaynağı olan bir pazarda ağır darbe yemek üzere, bununla birlikte teknoloji şirketinin Çin’de uzun yıllardır çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldığı da biliniyor.

    Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN