Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Fotoğraf/KameraÇin’de 195 milyar piksellik fotoğraf çekildi

    Çin’de 195 milyar piksellik fotoğraf çekildi

    Çin’in en büyük şehri Şangay’da çekilen bir fotoğraf, şehri neredeyse en ince ayrıntısına kadar gözler önüne seriyor.

    Sonucu abartmamak için baştan bir itirafta bulunalım: İnanılmaz…
    Çin’de kendini ‘Big Pixel’ şeklinde lanse eden Jingkun Technology adlı şirket, ülkenin en büyük şehri Şangay’ı konu edinen 195 milyar piksel (gigapiksel) çözünürlükte fotoğraf çekti.

    Şehrin merkezindeki Oriental Pearl Tower’dan çekilen fotoğraf, başarılı bir kompozisyon olmasının yanı sıra Şangay’ı neredeyse en ince ayrıntısına kadar gözler önüne seriyor. Örneğin herhangi bir noktaya zoom yapılarak yazılar okunabiliyor, insanların birbirlerine bakışları dahi net şekilde yansımış.

    Fotoğraf, Jingkun Technology’nin web sitesi üzerinden görülebiliyor. Bu sayfada ya da herhangi başka bir web sitesinde görüntülenmesi şimdilik biraz zor görünüyor. Bağlantıya tıklanıldığında sayfanın bazı zamanlarda hemen açılmama gerekçesi de olağanüstü seviyedeki dosya boyutu.

    Zoom yapılmış bir alan…

    195.000.000.000 piksel!

    Bir megapiksel bir milyon piksel anlamı taşıyor. Konunun 195 milyar piksel boyutunun tezahürünü size bırakıyoruz.

    Öte yandan söz konusu fotoğraf, kimi çevrelerce ‘endişe verici’ bir gelişimin habercisi şeklinde yorumlandı. Birkaç km uzaktaki kamera tarafından alınan görüntü tarifi zor bir netlik elde edebiliyor. Bu denli yüksek detayda fotoğrafların elde edilebilir olmasının kişisel gizliliğin ciddi seviyede ihlal edilebileceği bir geleceğin de habercisi olabileceği yorumları geldi.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN