Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiChrome’a VR güncellemesi geliyor

    Chrome’a VR güncellemesi geliyor

    Google_Daydream_VR

    Google, yazılım ve donanım ekosisteminde entegrasyona yönelik yeni bir hamleye hazırlanıyor. Şirketin Daydream uyumlu akıllı cihazlarını kullanan kimseler için sanal gerçeklik odaklı içeriklere erişim daha pratik hal alıyor. Gerçekleştirilen duyuru kapsamında Chrome web tarayıcısının en yeni versiyonuna VR yani sanal gerçeklik desteğinin geldiği belirtildi.

    Geliştirilen destekle birlikte kullanıcılar, sayıları hızla artan sanal gerçeklik içeriklerinin bulunduğu web sitelerinde ilgili formdaki video, vb içeriklerini mobil cihazları üzerinden kolaylıkla izleyebilecekler. Elbette bunun için Daydream View adlı cihaza da sahip olunması gerekecek.

    google-daydream-viewDaha öncesinde kullanıcıların sanal gerçeklik içeriklerini izlemek için çeşitli uygulamalar kullanmaları gerekiyordu, ayrıca video ağı YouTube’daki içeriklerle sınırlıydılar. Hangi metot olursa olsun kaliteli VR içeriklere erişim pek de kolay değildi, Chrome güncellemesi ekseninde söz konusu içeriklerin izlenebilmesi daha kolay hale gelecek gibi görünüyor.

    Şu an için Türkiye’de sanal gerçeklik içeriklerine erişimin yeteri kadar kolay olmadığı biliniyor, ancak önümüzdeki süreçte bu tür yeni nesil multimedyaların kullanıcıların karşısına daha sık ve ‘daha kolay’ bir şekilde çıkması güçlü bir olasılık durumunda.

    Konuya ilişkin gelişmeleri önümüzdeki süreçte de aktarmaya devam edeceğiz. Takipte kalınız…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN