Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Fotoğraf/KameraBuzlarla kaplı Kuzey Kutbu’nda drone ile çarpıcı görüntüler elde edildi

    Buzlarla kaplı Kuzey Kutbu’nda drone ile çarpıcı görüntüler elde edildi

    Kuzey Kutbu’nda drone kullanılarak iklim değişikliğine dikkat çeken çok sayıda çekim yapıldı…

    Küresel iklimin değişmekte olduğuna dair güçlü kanıtların söz konusu olduğuna şüphe yok… Sera gazları, sıcaklıkların artmasına, buzulların ve kutupların erimesine neden olan bir tür yalıtım soruna kaynaklık ediyor…

    Bu kapsamda gezegendeki en gelişmiş kutup araştırma gemileri arasındaki Polarstern, bir yıl boyunca kutuplarda keşif gezisi yaptı. Eylül 2019’da Norveç’in Tromsø limanından yola çıktı ve yaklaşık 100 araştırmacı ile 12 Ekim’de geri döndü.
    Araştırmacılardan ikisi ise drone kullanarak buzlarla kaplı kutupta çok sayıda çarpıcı görüntünün elde edilmesini sağladı.

    Sıfırın altındaki sıcaklıklarda bir drone uçurmak eğlenceli bir iş değil. Sis, rotorların üzerinde yoğunlaşıp buz oluşturabilir. Piller uzun süre dayanmaz. Ve tabii ki parmaklarınız soğuyabilir…

    Araştırmacılar manyetik sorunların neden olduğu zorluklarla da karşılaştı. Aşırı kuzey enlemlerinde, uydular küçük belirsizliklere maruz kalır – bir uçuş planını gerçekten bozabilecek hatalara neden olan bu belirsizlikler drone’ların navigasyon sisteminin çalışmamasına neden oldu. Bu yüzden yönü, yüksekliği, mesafeleri ve rüzgar hızını manuel olarak (ve genellikle parmaklarını dondurarak) hesaplamaları gerekiyordu.

    Araştırmacılar tüm bu olumsuz koşullara rağmen, üç haftalık süre içinde 18 uçuş gerçekleştirmeyi başardı ve çok sayıda görsel malzeme topladı.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN