Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürBulut Depolama Hizmeti Nasıl Seçilir?

    Bulut Depolama Hizmeti Nasıl Seçilir?

    En basit tanımıyla Bulut Depolama Hizmeti; sahip olduğunuz verilerin, profesyonel bir Bulut Hizmet Sağlayıcısı tarafından farklı bir lokasyondaki depolama sistemine internet üzerinden veya alternatif bir yolla aktarılarak depolanmasının sağlanmasıdır.

    Bulut Depolama Hizmeti Seçimi

    Herkesin bulut depolama gereksinimi çok farklıdır. Bu yüzden bulut sağlayıcıların sunduğu hizmetleri çok iyi analiz ederek ihtiyacınızı tam karşılayan kurumla çalışmak daha verimli olur. Kişisel dosyalarınızı en güvenli şekilde bulut üzerinde yedeklemek için tam olarak ne tür bir bulut hizmetine ihtiyaç duyduğunuzu net bir biçimde belirlemelisiniz.

    Kullanışlı Bir Arayüz Önemli

    Sahip olduğunuz dosyaların bir kopyasını bulutta saklamak akıllıca yapılan bir depolama işlemidir. Seçeceğiniz bulut servisinde dikkat edilecek ilk özellik kullanışlı bir arayüze sahip olup olmadığıdır. Kullanışlı bir kullanıcı arayüzü ile kolay ve hızlı bir şekilde dosyalarınızı buluta yükleyebilir ya da buluttan bilgisayarınıza geri yükleme yapılır.

    Bulut Depolama Hizmeti Ne Fayda Sağlar?

    – Fiziksel bir depolama cihazı kullanmanıza gerek yoktur. Verilerinizi internet bağlantısı bulunan her yerden bulutta depolayabilir veya buluttan bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

    – Yüksek kalitede hizmet sunan bir bulut hizmet sağlayıcısından aldığınız hizmette cihazlar arasındaki veri aktarımı çok kolay ve hızlıdır.

    – Servis sağlayıcınızın güvenlik politikalarına bağlı olarak depolanan veriler yüksek seviyede güvenlik ile korunmaktadır.

    – Fiziksel depolama alanlarınızı rahatlatacağından fiziksel depolama alanlarınızı daha verimli ve planlı kullanabilmenize olanak sağlar.

    – Özellikle uzun vadeli veya ömür boyu bulut depolama planı seçtiğinizde depolama maliyetleri fiziksel cihazlara göre çok daha fazla düşük ücretli olacaktır.

    – Bulut servislerinde çoklu depolama olanakları imkanlar dahilinde olduğundan çoklu depolamanın avantajlarını kullanabilirsiniz. Ayrıca buluta başka lokasyon ve cihazlardan da erişim sağlanır.

    Dezavantajı Var mıdır?

    – Eğer internet bağlantınız çok yavaş ise verilerinizin yüklenmesi de çok yavaş olacaktır. Bu da ciddi zaman kaybına yol açar.

    – Hesap bilgilerinizin çalınması veya çok basit şifrelerle korunması durumunda hesabınıza başkaları da erişebileceğinden güvenlik açığı oluşturmamak için hesap bilgilerinizi çok iyi korumalı ve güçlü şifreler tanımlamalısınız.

    Hizmet Alabileceğiniz En Tanınan Bulut Depolama Servisleri

    – Google Drive – https://workspace.google.com/intl/tr/products/drive

    – Yandex Disk – https://disk.yandex.com.tr/

    – DropBox – https://www.dropbox.com/

    – Apple İcloud – https://www.icloud.com/

    – Microsoft One Drive – https://www.microsoft.com/tr-tr/microsoft-365/onedrive/online-cloud-storage

    – pCloudhttps://www.pcloud.com

    – iDrive – https://www.idrive.com/

    – Sync – https://www.sync.com

    – MediaFire – https://www.mediafire.com/

    – Tresorit – https://www.tresorit.com

    Özetle

    Sunucularınızın ne kadar güvenli olduğuna ve verilerinizin hangi ülkede saklandığına azami dikkat gösterin.

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN