Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Satın Alma RehberiBluetooth Kulaklık Nasıl Seçilir?

    Bluetooth Kulaklık Nasıl Seçilir?

    Bluetooth Kulaklık Nasıl Seçilir? Bluetooth kulaklık seçerken nelere dikkat etmeliyiz ? sorularına cevaben, rehber niteliğinde hazırladığım bu yazımda tavsiyelerimi de bulabilirsiniz.

    Bluetooth kulaklık seçerken öncelikle rahatlık ve konfor ararız. Sonrasında ise ihtiyaçlarımızı karşılayıp karşılamadığı sorusunu yanıtlamaya çalışırız.

    Ben kulaklık tercih ederken genellikle bu iki kritere göre karar veriyorum.

     

     

    Bluetooth Kulaklık Nasıl Seçilir?

    Sosyal yaşamımızda hayatımızı kolaylaştıran, teknolojinin en önemli getirilerinden biri olan bluetooth kulaklık sayesinde cep telefonunuzu elinizde tutmak zorunda kalmadan, bir yandan farklı bir işle meşgulken dahi görüşmelerinizi gerçekleştirebilir, müzik dinleyebilirsiniz.

    Bluetooth kulaklığın en büyük avantajlarından birisi de trafikte rahatça telefon görüşmesi yapabiliyor olmak. Bilindiği üzere şöför koltuğunda seyir halindeyken telefonla konuşmak trafik cezalarını da beraberinde getiriyor. Bir yandan telefonla konuşup bir yandan araba kullanmanın zorluğu da eklenince bluetooth kulaklığın bu anlamda büyük kolaylık sağladığını söyleyebilirim. Bluetooth kulaklık kablosuz bir cihazdır ve kabloya gereksinim duymadan kaliteli ses aktarımı gerçekleştirir.

    Bluetooth kulaklık almaya karar verdikten sonraki adım kulaklığı tek kulağınıza mı yoksa çift kulağınıza mı takmak istediğiniz konusundaki tercihinizi belirlemektir. Tek kulak için olanlardan alırsanız tek kulağınız açıkta olduğu için bir yandan dış sesleri de duyabilirsiniz. Kulak içi ya da çift kulak olanlardan alırsanız kendinizi dış seslerden izole etmiş olursunuz. Tercih sizin!

     

    Bluetooth Kulaklık Nasıl Seçilir?

    Bluetooth Kulaklık Nasıl Seçilir?

    Bluetooth kulaklık seçerken öncelikle rahatlık ve konfor ararız. Sonrasında ise ihtiyaçlarımızı karşılayıp karşılamadığı sorusunu yanıtlamaya çalışırız. Ben kulaklık tercih ederken genellikle bu iki kritere göre karar veriyorum. Bluetooth kulaklık modelleri kullanım alanına göre sınıflandırılmış olsa da önemli olan ilk nokta ergonomik olmasıdır. Bu yüzden satın almadan önce mutlaka kulağınızda deneyin.

    Eğer kulaklığı iş için kullanacaksanız profesyonel modellerden edinmelisiniz. Bu modeller genelde kulak askılı modellerdir ve üzerinde çağrıyı cevaplayabilmeniz için bir tuş bulunur. Bu kulaklıkları dtercih etmeden önce; kulak askısı kulağımı rahatsız ediyor mu? Üzerinde bulunan tuş rahat kullanılabiliyor mu? Mikrofonun konum ayarı yapılabiliyor mu? Pil ömrü ne kadar?… Sorularına yanıt bulmalısınız.

    Stereo kulaklıklar da tercih edebileceğiniz modeller arasında. Ben stereo kulaklıkları seviyorum, çünkü hem iş için kullanılabiliyor hem de telefondan, tabletten kablosuz bir şekilde müzik dinlemeye olanak sağlıyor. Bu kulaklıkları hem kulak üstü hem de kulak içi formatları mevcut.

    Bluetooth kulaklık alırken “noise cancelling” yani gürültü engelleme özelliğinin olup olmadığına dikkat edilmeli. Bu özelliğe sahip kulaklıklar diğerlerinden biraz pahalı olsa da eğer kulaklığı daha çok dış mekanlarda kullanacaksanız bence tercihiniz bu kulaklıktan yana olmalı.

    Alacağınız kulaklığı iş ortamında ya da mobil zamanlarda kullanacaksanız kulaklığın pil ömrünü göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Pil ömrünü kıstas olarak alan kullanıcılar için 5 saatlik konuşma avantajı sunan modeller mevcut. Eğer telefonla çok az görüşme yapıyorsanız 1 güne kadar bekleme süresi olan cihazlar tercih etmeniz şarj derdinden kurtulmanızı sağlar.

     

    Bluetooth Kulaklık Modelleri 

    Bluetooth kulaklık modellerini en uygun fiyatlarla Media Markt’ta bulabilirsiniz. İşte Media Markt bluetooth kulaklık modellerinden sizin için seçtiklerim.

     

    Samsung Level U bluetooth kulaklık

    Tasarım olarak oldukça şık görünen bu model ergonomik yapısıyla kulağı rahatsız etmeyecek şekilde dizayn edilmiş bir bluetooth kulaklıktır. Her şeyden önemlisi uzun pil ömrüne sahip olması bu kulaklığa artı bir değer katıyor. 11 saate kadar sesli arama yapma özelliğine sahip olan bu kulaklık aynı zamanda 10 saate kadar da müzik dinleme keyfine erişmenizi sağlıyor.

     

     

    Marshall Major II kablosuz mikrofonlu kulak üstü kulaklık

    Marshall’ın bu kulaklığına özel tasarlanmış control knobile özelliği, kullanıcısına cep telefonu ile kristal berraklığında ses alma kalitesinde konuşma fırsatı sunuyor. Bu kulaklık aynı zamanda kaliteli ve dengeli ses sistemi ile dinlediğiniz müzikleri daha pürüzsüz duymanızı sağlıyor. Dinlediğiniz şarkıları ileri geri sarma-durdurma, ses artırma-azaltma gibi farklı özellikleri de vadetmesinin yanı sıra katlanabilir özelliği sayesinde seyahatlerde de yer kaplamıyor.

     

     

    Jabra Talk bluetooth Kulaklık

    Jabra’nın bu modeli kullanıcısına üstün ses kalitesi sunarak sorunsuz bir kullanım sağlamayı hedefliyor. Bu kulaklık aynı anda 2 cihaza birden bağlanabiliyor. Kulak askılı tasarımıyla ve ergonomik yapısıyla iş hayatının vazgeçilmezi olmayı amaçlayan bu kulaklığın aynı zamanda uzun pil ömrüne sahip olması da tercih edilme sebepleri arasında öne çıkıyor.

     

     

    Sony MDR.XB70BT kablosuz mikrofonlu kulak içi kulaklık

    Senelerdir kaliteden ödün vermeden teknolojiye yön veren ürünleriyle nam salmış Sony’nin bu kulaklığı da yine aynı kriterlere sahip. Uzaktan kumandası ile telefonunuza dokunmadan şarkı değiştirebilir, ses kontrolünü sağlayabilirsiniz. Extra bass özelliği sayesinde müzikseverlere doygun ritim hissi aktarmasıyla beraber 9 saat pil ömrüne sahip olması da bir hayli cezbedici.

     

    2017 yılında satın aldığım ve evimde fark yaratan teknolojik ürünleri sizin için derlemiştim.

    2017 Yılının En Gözde Teknolojik Ürünleri“ni görmek için yazımı okumanızı öneririm. 

    2017 Yılının En Gözde Teknolojik Ürünleri

     

     

    Fayda görmeniz dileğiyle.

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN