Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiBlackBerry, New York Menkul Kıymetler Borsası’na taşınıyor

    BlackBerry, New York Menkul Kıymetler Borsası’na taşınıyor

    Kanada merkezli teknoloji şirketi BlackBerry, 16 Ekim 2017 tarihinden itibaren Nasdaq’tan çıkarak New York Menkul Kıymetler Borsası’na (NYSE) geçileceğini duyurdu. Hisse senetlerinin başka bir hisse senedi borsanına taşınmasına ilişkin öne çıkan nedene dair herhangi bir bilgi ise verilmedi. Bununla birlikte şirketin, mobil donanım şirketi köklerinden yazılım ve hizmet şirketine doğru kaymakta olan temel kimliğine ilişkin olarak ‘yeni bir değişim’ hedefinde olduğu düşünülüyor.

    Detay bilgi olarak NYSE’de BlackBerry’nin Nasdaq’taki ‘BBRY’ şeklindeki simgesi, ‘BB’ olarak yer bulacak.

    John Chen: “Şirketin profili daha da güçlenecek”

    BlackBerry CEO’su ve yönetim kurulu başkanı John Chen, bir basın bülteninde paylaşılan açıklamasında, pek çok müşteri ve iş ortaklarının da dahil olduğu dünyanın büyük markalarının çoğunun NYSE’de işlem gördüğünü, dolayısıyla buna katılmayı umduklarını ifade ederek, büyüme stratejileri doğrultusundaki adımının şirketin profilini daha da güçlendireceğine inandığını belirtti.

    230 dolardan 11 dolara…

    BlackBerry, 1999’dan beri Nasdaq’taydı. Eski Research in Motion (RIM) adı altında hisseleri 2007’de 230 dolarlık bir zirve görmüştü. Android ve iOS’un yükselişiyle birlikte şirketin adının değiştirilmesinden kısa süre sonra 2013’te hisse değeri rekor üstüne rekor ‘değer’ kaybetti. Günümüzde ise hisse senedi değeri 11 dolar seviyesinde.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN