Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiBlackBerry Classic artık üretilmeyecek

    BlackBerry Classic artık üretilmeyecek

    blackberry-bayrak

    BlackBerry’nin üretim bandındaki modellerden biri için daha sona gelindi. Kanada merkezli şirketin Classic model adına sahip, QWERTY klavyeli akıllı telefonunun artık üretilmeyeceği resmi blog sayfası üzerinden açıklandı. BlackBerry’de önde gelen isimlerden Ralph Mini tarafından kaleme alınan yazıda bazı zamanları arkada bırakmanın kolay olmadığını ve söz konusu cihazın başarılı bir geçmişi olduğunu belirtildi.

    Son yıllarda klavyeli telefon denildiği zaman ilk modellerden biriydi ve ilk çıktığı 2014’te ses de getirmişti. Ancak hiçbir zaman öncülü ve klavyeli akıllı telefonların fenomenlerinden BlackBerry Bold 9900 ile yarışamadı.

    3.5 inç ekrana sahipti

    Küçük ekran boyutunda klavyeli cihaz deneyimi sunan BlackBerry Classic, zarif bir görünüme sahip. 3.5 inç ekranlı model, QWERTY klavyesi ve yön tuşları ile tanınıyordu.

    ABD Senatosu’nun kararı etkili olmuş olabilir

    BlackBerry, kısa süre önce alınan bir kararla sarsılmıştı; şirketin telefonlarının Amerikan Senatosu’nda artık kullanılmaması yönünde karar alınmıştı. Bu olayın hemen ardından gelen BlackBerry Classic üretimi durdurma kararı dikkat çekici. Öte yandan teknoloji şirketinin ürün portföyünde halen QWERTY klavyeli akıllı telefonlar bulunuyor.

    BlackBerry, akıllı telefon pazarında önde gelen üreticiler arasında yer aldı. 2007’de Apple’ın iPhone modelleri ve devamında Android cihazların yükselişi ile birlikte düşüşe geçildiği görüldü. Gelinen noktada şirketin pazar payının yüzde 1 seviyelerinde olduğu ve genel olarak sürecin pek de iyi gitmediği net. Bununla birlikte BlackBerry adına beklenen yeni akıllı telefonlar var. Merakla bekleniyorlar…

    Gelişmeleri aktarmayı sürdüreceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN