Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürBitcoin, bir haftada yüzde 25 değer kaybetti

    Bitcoin, bir haftada yüzde 25 değer kaybetti

    Bitcoin’deki düşüşün ardı arkası kesilmiyor… Geçtiğimiz yıla göre yüzde 75 değer kaybeden kripto para birimi, tarihindeki en sert düşüşlerden birkaçının yaşandığı son bir haftanın ardından 4 bin 500 doların altında işlem görmeye başladı.
    İşte detaylar…

    BTC (Bitcoin), geride kalan salı günü itibarıyla 2018 yılının en düşük seviyesine kadar geriledi. Bu rakam, yüzde 10’luk bir ‘yeni düşüşle’ 4 bin 300 dolar olarak kayıtlara geçti. Böylelikle popüler kripto para biriminin değeri, son bir haftada yüzde 25 değer kaybetmiş oldu.

    Öte yandan diğer kripto paralarda da önemli ölçüde gerileme yaşandığı dikkatlerden kaçmadı. Gelen sert düşüş, Bitcoin’in 6 bin 500 doların üzerinde seyrettiği, göreceli olarak istikrarlı bir dönemin ardından geldi.

    Trader’ların satışa yöneldiği bir dönemin ardından yaşandığı kaydedilen gerileme ile Bitcoin Ekim 2017’den (1 BTC=4.327 dolar) sonraki en düşük seviyesini görmüş oldu.

    Genel itibarıyla Bitcoin, yıl boyunca devam eden düşüş eğilimi beraberinde yaklaşık yüzde 75 değer kaybetti.

     Mati Greenspan: “Bunu bekliyorduk…”

    Kıdemli pazar analisti Mati Greenspan, konuya ilişkin açıklamasında “Bitcoin’de ‘bir ara’ bekliyorduk” derken, fiyatın uzun süre boyunca istikrarlı bir şekilde devam etmesinin düşüşün nedenlerinden biri olduğunu sözlerine ekledi. Özellikle Asya’daki kripto para borsalarında görülen yüksek ölçekli satışların son düşüşlerin en önemli nedeni olduğu belirtiliyor.

    Bitcoin dışındaki tabloya bakıldığında diğer popüler kripto paralar Riple ve Ethereum’un da sırasıyla yüzde 14 ve 16 oranında düştüğü görülüyor.

    NOT: Söz konusu rakam ve oranlarda ABD piyasası baz alınmıştır.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN