Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerYazılımBilgisayarınız için olmazsa olmaz 5 ücretsiz yazılım

    Bilgisayarınız için olmazsa olmaz 5 ücretsiz yazılım

    Yeni bir bilgisayar aldınız ya da bilgisayarınızı baştan kurmayı düşünüyorsunuz. Bilgisayarınıza en iyi yazılımları kurmak istiyorsunuz ama bütçeniz çok fazla değil hatta yok. Bu hafta bilgisayarınızda ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bilgisayarınızda olmazsa olmaz 5 yazılımı sizler için derledik.

    7-Zip

    Sıkıştırma yazılımları bilgisayarların vazgeçilmez yazılımlarından biridir. Çok fazla yer kaplayan dosyaları sıkıştırarak daha az yer kaplamalarını sağlar. Zaten sıkıştırılmış olan resim dosyaları, mp3’ler ve video dosyaları için pek işe yaramasa da ofis dosyalarının boyutlarını önemli miktarda düşürerek saklayabilmenizi sağlar. 7-Zip uzun yıllardır kullanılan bir uygulama ve tamamen ücretsiz. Eğer Winzip ve Winrar gibi yazılımların sürekli çıkan uyarılarından sıkıldıysanız 7-Zip’i kullanabilirsiniz.

    Yazılımı indirmek ve ayrıntılı bilgi almak için: https://www.7-zip.org/

    VLC Media Player

    VLC Media Player için rahatça Windows platformunda kullanılabilen en iyi ses ve video oynatıcılarından biri diyebiliriz. Tamamen ücretsiz olan bu oynatıcı, herhangi bir üçüncü taraf codec yüklemesine gerek kalmadan neredeyse tüm ses ve video biçimlerini oynatabilme yeteneğine sahip. Bilgisayarınızda sorunsuz bir şekilde dizi ya da film seyretmek istiyorsanız bu yazılımı bilgisayarınıza kurmanızda büyük fayda var.

    Yazılımı indirmek ve ayrıntılı bilgi almak için: https://www.videolan.org/vlc/index.tr.html

    vlc

    WPS Office Free

    Ücretli ofis yazılımı almak için bütçeniz yoksa, ücretli yazılımlarla yapabileceğiniz neredeyse her şeyi yapabileceğiniz alternatif ücretsiz yazılımlar bulunuyor. Bunlardan biri de WPS Office. Yazılım kelime işlem, sunum, elektronik tablo ve diğer güçlü araçları bünyesinde barındırıyor. Şu an neredeyse tüm ofisle ilgili dosya biçimlerinin tamamını açabiliyor. Dolayısıyla başka bir çözüme ihtiyaç duymuyorsunuz. Hatta PDF dönüştürme özellikleri dahi bulunuyor.

    Yazılımı indirmek ve ayrıntılı bilgi almak için: https://www.wps.com/office-free

    WPC Office

    GIMP

    Listemizin dördüncü sırasında fotoğrafları düzenleyebilmenizi sağlayan ücretsiz bir yazılım olan GIMP var. Birçok kişi tarafından Photoshop’a alternatif olarak görülen yazılım, klonlama aracı, fırçalar, dönüştürme araçları, akıllı seçimler gibi fotoğraf düzenlemeyi kolaylaştıran birçok güçlü araca sahip. Ayrıca neredeyse tüm grafik ve resim dosya biçimlerini destekliyor. Diğer taraftan kullanıcıların işine yarayabilecek birçok eklentiye de sahip. Yazılım gönüllüler tarafından geliştiriliyor ve sürekli güncellenmeye devam ediyor.

    Yazılımı indirmek ve ayrıntılı bilgi almak için: https://www.gimp.org/

    LightWorks

    Listemizin son sırasında videolarınızı ücretsiz olarak düzenleyebilmenizi sağlayan bir yazılım olan LightWorks var. Yazılımın hem ücretli hem de ücretsiz sürümü bulunuyor. Ancak ücretsiz sürüm birçok kullanıcının ihtiyacını rahatlıkla karşılayabiliyor. Biraz kullandıktan sonra arayüzüne alışıyor ve rahatlıkla kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

    Yazılımı indirmek ve ayrıntılı bilgi almak için: https://www.lwks.com/

     

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN