Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiAraştırma: iOS kullanıcı sayısı son yıllarda yükselişte

    Araştırma: iOS kullanıcı sayısı son yıllarda yükselişte

    StockApps tarafından yapılan araştırmaya göre, Apple’ın iOS’u son dört yıldır yükselişte ve Android’in küresel işletim sistemi pazar payının büyük bir kısmını yemiş durumda. Ancak, Google’ın işletim sistemi hala pazara hakim.

    Android, 2018’de %77,32 pazar payına sahipken, bu yıl dünyadaki tüm cihazların yaklaşık %69,74’ü Android kullanıyor. Bu neredeyse dört yılda %8’lik bir düşüş. Buna karşılık, iOS aynı dönemde %19,4’ten %25,49’a yükseldi.

    Bunun birçok nedeni olabilir ancak en bariz olanı Apple’ın akıllı telefon ve tablet serisini önemli ölçüde genişletmiş olmasıdır. Şirket, son birkaç yılda iki yerine dört amiral gemisi iPhone piyasaya sürüyor ve iPhone SE ailesini güncelliyor. Müşterilere daha fazla seçenek ve daha düşük fiyatlar sunmanın mutlaka etkisi vardır.

    Yine de Apple, basit bir nedenden dolayı, -Android’in açık kaynaklı doğası- Android’i tahttan indirmekte zorlanacak. Apple cihazları yalnızca iOS ile satılırken, Android sadece akıllı telefonlar ve tabletlerde değil, çeşitli cihazlarda da uygulanabilir. Ayrıca, Apple’ın iOS cihaz portföyünü genişletme çabalarına rağmen, Android hala 100$ ile 1000$+ arasında değişen akıllı telefonlar ile çeşitliliğe sahip.

    Sonrasında, iPhone’ların rakiplerinden çok daha pahalı olduğu pazarlarda Android’in hakimiyeti var. Güney Amerika ve Afrika, önceki pazarın yalnızca %10’luk iOS payına adapte olabilmesi yalnızca iki örnektir. Buna karşılık, Kuzey Amerika da Apple pazar payının yarısından fazlasının keyfini çıkarıyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN