Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımApple Watch Series 2: Su geçirmez, GPS ve seramik tasarım

    Apple Watch Series 2: Su geçirmez, GPS ve seramik tasarım

    Görünürde bir önceki nesille göre aynı tasarıma sahip olan Apple Watch Series 2, ses getirecek değişikliklerle yenilendi. Akıllı saat dünyasını altını üstüne getirecek olan bu yeni ürüne yakından bakıyoruz.

    Akıllı saat piyasasına ilgi oldukça büyük. Durum böyle olunca da birçok üretici yeni ürünlerini piyasaya sürme niyetinde. Ama bu iş o kadar kolay değil. Çünkü Apple, Apple Watch modeli ile bu piyasayı domine ediyor. Üstelik günümüzde üreticilerin işi daha da zor. Nedeni, Apple boş durmayarak Apple Watch ürününü yenileyip geliştirdi. Yani piyasaya çok iddialı ve dengeleri altına üstüne getirecek yeni ürününü piyasa sürdü.

    3

    Apple Watch Series 2 olarak adlandırılan bu yeni ürün, bir önceki nesil ile kıyasa, neredeyse aynı tasarıma sahip. Internet üzerinden yayılan, Apple Watch 2’nin  yuvarlak tasarıma sahip olacak dedikodular gerçek dışı olduğunu gördük.  Apple köşeli form faktöründen, yuvarlatılmış kenarlardan ve 38 ile 42 mm’lik ekran boyutlarından vazgeçemedi.  Apple Watch 2’yi kullanabilmek için bir önceki modelde olduğu gibi mutlaka bir iPhone’a sahip olmak gerekiyor. Buna karşın Alüminyum ve çelik kasa sistemlerine seramik kasa sistemi eklendiğini söylemeliyiz.

    Unutmadan söyleyelim. Apple, yeni akıllı saatini iki farklı sürüm ile piyasaya sürüyor. Bizim bildiğimiz yeni ürünün adı Apple Watch Series 2. Oysa aynı zamanda Apple Watch Series 1 olarak adlandırılan biri ürün de piyasaya sürülmüş durumda. Apple Watch Series 1, bir önceki nesille göre daha iyi bir işlemciye sahip. Series 2’nin farkı ise ek olarak GPS ve su geçirmez teknolojilerle donatılmış olması.   Çok daha parlak bir ekrana sahip olan Series 2, 1 mm daha kalın ve 4 gr daha ağır. Bununla birlikte seramik tasarım sadece Apple Watch Series 2’de olacak. (Zolpidem)

    5

     Performans

    Apple Watch Series 2, iki çekirdekli bir işlemciye sahip. Bu işlemci yüklenen uygulamaları çok daha hızlı açabiliyor. Tabi bunu yaparken güç yönetiminde cimri davranıyor. Dolaysıyla 18 saat’lik güç tüketimi değişmemiş. Yaptığımız testlerde Apple Watch Series 2’nin oldukça hızlı olduğunu gördük. Bununla birlikte, çok fazla oynanmadığında, yaklaşık 2 gün dayandığına şahit olduk. Ürünü kablosuz şarj prosedürü ne yazık ki değişmedi. İçinde bulunan GPS yongası birçok kişiyi memnun edeceğini düşünüyoruz. Özellikle de sporcuları. Çünkü GPS’i kullanmak için iPhone’a ihtiyaç duyulmuyor.

    Apple Watch Series 2’nin diğer bir önemli farkı müzik dinlemek için 2 GByte’lık bir kapasiteye sahip olması. Müzikleri dinlemek için mutlaka Bluetooth kulaklığa ihtiyaç duyulduğunu şimdiden söyleyelim.

    4

    Bitmedi. Apple Watch Series 2, 50 metreye kadar su geçirmez bir tasarıma sahip. Apple’dan aldığımız bilgilere göre Apple Watch Series 2 dalmak için elverişli değil. Yine de çok derine dalmadığınız sürece yüzerken bu ürünü kullanabiliyorsunuz. Hatta havuzlarda kullandığınıza, kaç set yüzdüğünüz bilgisini gösterebiliyor. Hoparlör bölgesine giren suları da özel bir ses sinyali ile dışarıya atıyor.

    Apple, her ne kadar söylemezse de Apple Watch Series 2 ile akıllı spor saatlerini ciddi anlamda hedef alıyor. İster amatör isterse de profesyonel bir sporcu olun, Apple Watch Series 2 ile birçok ihtiyacınızı rahatlıkla karşılıyorsunuz.

    2

    Sonuç

    Apple Watch Series 2, bir önceki nesille göre çok daha performanslı olduğu bir gerçek. Özellikle saatin içinde yüklü olan uygulamalarda bu hemen fark ediliyor. Uygulamaları çok daha hızlı çalıştırabildiğiniz gibi, WLAN performansı da bir önceki nesille göre artmış olduğunu gördük. Daha iyi bir işlemci ve GPU birimine sahip olan Apple Watch Series 2, düşük güçte yüksek bir işlem performansına sahip. Bununla birlikte kendi içinde en parlak ekran ile donatılmış. Öyle ki ışıklı ortamlarda bile bu ekrana rahatlıkla bakılabiliyor.

    Uzun lafın kısası. Apple, Watch Series 2 ile tüm beklentileri yerine getirdiğini söylemeliyiz. Bu ürün akıllı saatler kategorisinde en tepeye yerleşti. Bununla birlikte de Spor saatlerine de ciddi bir rakip olmaya başladı.    

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN