Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiApple, Mac için aldığı patent ile heyecanlandırdı!

    Apple, Mac için aldığı patent ile heyecanlandırdı!

    Apple, iPhone X modeliyle beraber Face ID teknolojisini kullanmaya başlamıştı. Face ID teknolojisi ile biyometrik doğrulama da önemli adımlar atan şirket, söz konusu teknolojiyi iPad modellerinde de kullanmaya başlamıştı. Apple tarafından alınan patent, yeni Mac modellerinde önemli değişiklikler sunabilir.

    Apple, Face ID teknolojisini yeni Mac modellerine getirebilir!

    Apple tarafından alınan yeni patent, uyku modundaki Mac’lerin yüz tanıma işlevini nasıl kullanabileceğini belirtiyor. Patente göre uyku modunda olan Mac, herhangi bir yüzle karşılaştığında doğrulayıp cihazı uyandırabiliyor.

    Bununla birlikte Apple geçtiğimiz yıl, kamera üzerinden hareketlerle Mac’i kontrol etmenizi sağlayan bir patent başvurusunda daha bulunmuştu.

    MacMac modelleri için alınan Face ID patenti ile birlikte, söz konusu modellerde güvenliğin bir adım ileriye taşınması beklenebilir. Bununla birlikte hareketlerle kontrol de, bazı işlemleri daha kolay bir hale getirebilir. Alınan yeni patentler yalnızca bunlarla sınırlı da değil.

    Başka bir patentte şirket, Magic Keyboard için de bazı yenilikler sunuyor. Yeni Macbook Pro modelinde klavyeye Touch Bar ekleyen Apple, yeni patent ile birlikte Magic Keyboard’a da Touch Bar eklemiş durumda. Şimdilik bunların yalnızca bir patentten ibaret olduğunu hatırlatalım.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN