Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonApple IT iş gücünü desteklemek istiyor

    Apple IT iş gücünü desteklemek istiyor

    Apple aygıt desteği, dağıtım ve yönetim konularına odaklanan yeni online kurslar ve sertifika programları, çalışanları yoğun talep gören kariyer yollarına hazırlıyor.

    İş dünyasında yetkin destek personeli ve teknik çalışan talebi giderek artıyor. Özellikle bilgisayar ve bilgi sistemleri sektörlerindeki işlerin, 2020 ile 2030 yılları arasında diğer tüm iş olanaklarının ortalamasına kıyasla çok daha hızlı büyümesi bekleniyor. Şirketler teknoloji kullanımını daha geniş bir ölçeğe taşıdıkça çalışanlar da iş yerinde iPhone, iPad ve Mac kullanmak istiyor. Buna bağlı olarak, Apple ürünlerine yönelik destek ve yönetim hizmetleri konusunda yetenekli IT profesyonellerine duyulan ihtiyaç artıyor.

    Apple, bu artan talebi karşılamak amacıyla, IT desteği ve yönetimine yönelik güncel eğitim ve sertifika programları başlattığını açıkladı. Kullanıcıların kendi hızlarına göre ilerleyebilecekleri yeni online formatıyla sunulan eğitim programı tamamen yeni bir tasarıma sahip. Kullanıcılar iki yeni sınavla yetkinliklerini ortaya koyduktan sonra Apple’dan sertifika alabiliyor.

    “Şimdi her zamankinden daha fazla insan iş yerinde en iyi performansı sergilemek için Mac, iPad ve iPhone kullanıyor. Apple sertifikalı IT profesyonellerine duyulan ihtiyaç hiç bu düzeyde olmamıştı.” diyen Apple Eğitim ve Kurumsal Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Susan Prescott sözlerini şöyle sürdürdü: “Apple Profesyonel Eğitimleri, potansiyel işverenlerin dikkatini çekecek sertifikalar sayesinde, kariyerinde değişiklik yapmak veya sahip olduğu becerileri geliştirmek isteyen, teknolojiyle ilgili herkesin yüksek ücretli IT işlerine girmesine yardımcı oluyor. Teknolojide kapsayıcılığın çok değerli olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle, kullanıcılar ücretsiz sunulan bu yeni kurslarda kendi hızlarına göre ilerleyebiliyor. İnsanların maddi durumunun Apple sertifikası almalarının önünde bir engel oluşturmamasını sağlamak için çalışıyoruz.”

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN