Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelApple, iPhone 15 Pro kamerasında önemli bir değişikliğe gidiyor

    Apple, iPhone 15 Pro kamerasında önemli bir değişikliğe gidiyor

    Bir süre önce piyasa değeri 3 trilyon doları aşan ilk şirket ünvanını sahibi olan Apple’ın bu başarısında 2007 yılından itibaren piyasaya sürdüğü iPhone serisinin payı büyük. Her yılın eylül ya da ekim aylarında üst düzey özelliklere sahip yeni modellerini kullanıcıların beğenisine sunan şirket, iddialara göre 2023 yılında tanıtmaya hazırlandığı iPhone 15 serisinin Pro modellerinin kameralarında önemli değişikliklere gitmeye hazırlanıyor.

    Galaxy S22 serisi, tanıtılmadan ön siparişe açıldı!

    iPhone 15 Pro modellerinde 5x Periskop kamera iddiası

    Daha iPhone 14 serisi çıkmadan iPhone 15 modelleri ile ilgili sızıntıların ortaya çıkması oldukça ilginç. Ancak şirkete yakınlığıyla bilinen analist Jeff Pu’ya göre Apple, 2023’de çıkması beklenen iPhone 15 serisinin Pro modellerinin kameralarında mobil fotoğrafçılık deneyimini bir üst seviyeye çıkaracak hamleler üzerinde çalışıyor. 

    Apple, iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde Galaxy S21 Ultra ve Huawei’nin P40 Pro+ gibi amiral gemisi Android telefonlarda kullanılan periskop sensörü üzerinde hummalı bir çalışma yürütüyor. 

    Bilindiği üzere piyasadaki üst segment Android telefonları 10x’e kadar optik yakınlaştırma yapabilirken, şu an için Apple’ın en güçlü modellerinden biri olarak kabul edilen iPhone 13 Pro ve Pro Max’in sensörleri ise 3x’e kadar optik zoom yapabiliyor. Durum böyle olunca söz konusu cihazların kamera performansı açısından rakiplerinin bir nebze gerisinde kaldığını söyleyebiliriz.

    iPhone 15 Pro modellerinde kullanılması beklenen periskop sensör ise maksimum 5x’e kadar optik yakınlaştırma yapabilecek. Bu değerin ilerleyen serilerde daha da artırılması ve yıllar geçtikçe kullanıcılara daha iyi bir  kamera deneyimi sunulması bekleniyor.

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN