Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürApple iPad'e özel işletim sistemi iPadOS tanıtıldı

    Apple iPad’e özel işletim sistemi iPadOS tanıtıldı

    Apple, özgün iPad deneyimini fark yaratacak bir şekilde sunan iPadOS’un ilk tanıtımını yaptı. Yeni bir isme sahip olan işletim sistemi, iOS ile aynı temeller üzerine kurulu.

    iPadOS, iPad’e özel büyük ekrana ve iPad’in çok yönlü yapısına özel yeni işlevler ve kullanışlı özellikler getiriyor. Birden fazla pencereyle çalışmak için yeni yollar sunan, yeniden tasarlanan Ana Ekran’da bir bakışta daha fazla bilgi veren ve Apple Pencil’ı daha doğal kullanmayı sağlayan iPadOS, iOS 13’teki yeniliklerden de yararlanıyor. Yeniden tasarlanan araç paletine eklenen araçlar, renkler ve şekiller, Apple Pencil ile yaratıcılık olanaklarını zenginleştiriyor.

    Yeni ana ekran

    Ana Ekran her sayfada daha fazla uygulama gösterecek şekilde yeniden tasarlandı.

    Split View ve Slide Over

    iPad kullanıcıları, Split View’a gelen güncellemeler sayesinde aynı uygulama üzerinde aynı anda birden fazla dosya ve belgeyle çalışabiliyor veya Slide Over’daki uygulamaları hızla görüp bunlar arasında geçiş yapabiliyor.

    Slide Over’a gelen güncellemeler sayesinde birden fazla uygulamayı hızla görüp bunlar arasında geçiş yapabiliyorsunuz.

    Daha güçlü dosyalar uygulaması

    Belgelerinize tek bir merkezden hızla erişip onları yönetmenizi sağlayan Dosyalar uygulaması, iPadOS ile sunulan iCloud Drive dosya paylaşım desteği sayesinde şimdi daha iyi bir hale geliyor.

    Safari

    iPadOS, web sitelerinin masaüstü sürümlerini otomatik olarak iPad ekranına göre ölçeklendiriyor ve dokunarak kullanmaya uygun hale getiriyor.

    Gelişmiş metin düzenleme

    iPad’deki metin düzenleme özellikleri iPadOS ile büyük oranda güncelleniyor. Parmağınızı kaydırarak metin seçmek, yeni hareketleri kullanarak kesmek, kopyalamak, yapıştırmak ve geri almak gibi özelliklerle düzenleme yapmak daha kolay, hızlı ve hassas hale geliyor.

    Koyu Mod

    Loş ışıklı ortamlarda gözleri yormayan bir koyu renk düzeni sunuyor.

    iPadOS ayrıca özel yazı tipleri, gelişmiş Fotoğraflar uygulaması, Apple ile Oturum Aç özelliği gibi birçok farklı alanda geliştirmeler içeriyor.

    ‘İnternete özel fiyat’ ile Apple iPad satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN