Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürApple, 1,3 milyar dolara veri merkezi kuruyor

    Apple, 1,3 milyar dolara veri merkezi kuruyor

    Apple, ABD’de kurulacak veri merkezi için 1,3 milyar dolar kaynak ayrılacağını resmi olarak doğruladı. Söz konusu tesis, 2020 yılında faaliyete geçecek…

    Apple, veri merkezi yatırımlarına bir yenisini ekliyor. Teknoloji şirketi ABD’de bir tesis kuruyor.  ABD’nin orta kesiminde yer alan Iowa eyaletinin en önemli şehri konumundaki Des Moines yakınlarında kurulacak veri merkezi, rüzgar başta olmak üzere yenilenebilir enerji ile çalışacak.

    Siri, iMessage ve App Store gibi hizmetlere yönelik olarak faaliyet gösterecek olan Apple veri merkezi, bölgede istihdama da katkı sağlayacak. Veri merkezinin 550’den fazla kişiye iş imkanı sağlayacağı kaydediliyor. Apple’ın kurulacak tesisle ilgili eyelet ve yerel yönetimden 213 milyon teşvik alacağı da belirtiliyor. Apple CEO’su Tim Cook’un duyuru için önümüzdeki günlerde Des Moines’e giderek kamuoyunu bilgilendireceği ifade edildi.

    İnşaat çalışmalarının 2018 itibarıyla başlayacağı bildirilirken, tamamlanma süresinin 2 yılı bulması bekleniyor. 2020 yılı itibarıyla aktif hale gelecek olan tesis, Apple’ın gelecekteki veri depolama alanındaki ihtiyaçlarının bir kısmına karşılık verecek. Ancak yatırımların bununla sınırlı kalmayacağını belirtelim, büyük teknoloji şirketleri açısından veri merkezlerinin kurulması hayati önem taşıyor.

    Öte yandan Apple, bölgedeki bazı inşaat faaliyetleri için de 100 milyon doları bulan yatırımda bulunacak. Parklar, altyapı, kütüphane, eğlence alanları geliştirilmesinde rol oynayacak. Hatta bir balıkçı barınağının kurulmasında da rol oynayacağı belirtiliyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN