Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiApple = 1 trilyon dolar?

    Apple = 1 trilyon dolar?

    Apple’ın uzun geçmişinde başarılarının son 10 yılda ciddi bir ivme yakaladığına şüphe yok. Steve Jobs’un iTunes hamlesi, iPod, iPhone derken Tim Cook’la yakalanan ‘ürün çeşitliliği’ konusundaki geliştirmeler Apple’ın günümüzün en çok gelir elde eden teknoloji şirketlerinden biri oluşunun kilit rol üstlenicileri. Yeni bir bilgi ise öncü şirketin değerinin sonraki aşaması hakkında…

    Günümüzde hisse değeri 830 milyar dolar (hisse başına 160 doların üzerinde) seviyesinde olan Apple’ın 2017 bitmeden 1 trilyon dolara ulaşabileceği öngörüsü, çeşitli finans çevrelerince dile getiriliyor. Bu çok da uzaklarda yer almayan (günümüz değeri ile arasında 170 milyar dolarlık bir fark söz konusu) rakam, söz konusu değere ulaşan ilk halka açık şirketin Apple olacağına işaret ediyor.

    apple-store

    Reuters’ta yer alan bir haber, Apple’ın her iPhone duyurusu sonrası hisselerinin yaklaşık 3’te 1 oranında değer kazandığını gösteriyor. İlk modelini 2007’de duyuran şirket, bundan sonraki süreçte genellikle kazanan taraftı, 10 yıllık sürecin 7 yılında hisseler pozitif yönde seyretti.

    Apple’ın son derece iddialı iPhone lansmanları sonrasında yılın kalan döneminde değerinin yüzde 20 civarında artması halinde, toplam borsa değerinin 1 trilyon dolara yükselmesi, dolayısıyla ’13 haneli borsa değerine sahip ilk halka açık şirket olması’ mümkün hale geliyor.

    Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN