Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyunApex Legends’tan önlenemez yükseliş

    Apex Legends’tan önlenemez yükseliş

    2019’un ‘fenomen adayı yapımı’ Apex Legends’ın, sadece 3 gün içinde 10 milyon oyuncu tarafından oynandığı açıklandı. İşte ayrıntılar…

    PUBG ve Fortnite’a benzeyen, hatta onları geçebileceği bile konuşulan ‘şu an için sadece’ PC yapımı Apex Legends’ın 3 gün içinde 10 milyon oyuncuyu geçtiği açıklandı. Oyunun yakında iOS ve Android platfromlarına da geleceği bildirildi.

    Sürpriz bir çıkış gerçekleştiren, Apex Legends adlı PC yapım, yayınının ardından sadece 3 günde 10 milyon oyuncuya ulaşırken Fortnite’ın aynı rakama ulaşması 2 haftayı bulmuştu. Elbette dönemsel olarak birbirlerinden ayrı şekilde ele alınmaları gerekse de yeni oyunun çok büyük bir ilgiyle karşılaştığı açık. Tabii ki başarının arkasındaki önemli faktörlerden biri ‘ücretsiz’ olması. Peki nasıl bir oyun?

    Battle Royale türündeki (PUBG ve Fortnite gibi) Apex Legends, Titanfall evreninde geçiyor ve Overwatch’takine benzer karakterle 3’lü gruplar halinde oynanıyor. Yani yine bir ekip çalışması oyunu. Online yapımlardaki çeşitli unsurları yenilikçi bir şekilde ele alarak farklı bir deneyim vaat ediyor. Örneğin sesli sohbet harici farklı iletişim seçenekleri bulunuyor.

    “Ücretsiz oynansın istedik…”

    Konuyla ilgili açıklamada bulunan oyunun geliştiricisi Respawn’ın CEO’su Vince Zampella, seriyi ücretsiz hale getirmenin bir risk olduğunun farkındaydık ama Apex Legends’a aşık olduk ve diğer insanların da oyunu oynamasını istedik, ifadelerini kullandı. Bu arada 4 Şubat’ta yayınlanan oyunun arkasında Electronic Arts’ın bulunduğunu da belirtelim.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN