Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürApex Legends’ta sürpriz önlem

    Apex Legends’ta sürpriz önlem

    Popüler oyun Apex Legends’ta maçlardan erken ayrılanlara ceza prosedürü uygulanacak. İşte detaylar…

    PUBG ile sınırları aşan, Çin’den Türkiye’ye milyonları peşinden sürükleyen, konsoldan mobile tüm platformlarda yer alan Battle Royale türünün en yeni yıldızı şüphesiz Apex Legends. Geçtiğimiz aylarda yayınlanan bu çarpıcı yapım, PUBG alternatifi en iddialı oyunlardan. Üstelik geliştirici şirket Respawn tarafından süreklilik halinde ’büyürtülüyor’, nasıl mı? Eksikleri kapatılarak ve çeşitli önlemler ekseninde. İşte bu kapsamdaki önlemlerden biri de testlerine devam edilen grup maçlarından ansızın çıkan oyunculara yönelik olarak geliyor.

    Respawn, Apex Legends’ta maçlardan erken ayrılanlara ceza prosedürü uygulamaya hazırlanıyor. Engelleme cezası yapısında geleceği kaydedilen yaptırım, sebepli-sebepsiz maçlardan çıkan oyuncunun belirli bir süre bloke edilmesini esas alıyor. Sürenin ise 10 dakika olacağı kaydediliyor, bunun belli ölçüde caydırıcı olacağına şüphe yok.

    Neden bu tür bir yaptırıma ihtiyaç duyuldu?

    Peki Apex Legends için neden bu tür bir yaptırıma ihtiyaç duyuldu? Sebebi açık, oyunda ansızın bırakıp gidildiğinde denge bozulabiliyor ve bu durum yenilgiye kaynak olabiliyor. Özellikle üst sıralar için mücadele veren oyuncular için yenilgi büyük kayıplar anlamına geliyor, Apex Legends’ta alınan önlem yoğun olarak bununla ilgili. Devamlılığın sağlanması ve oyun kalitesinin düşmemesi de elbette sistemi ortaya çıkaran doğal nedenler arasında.

    Oyun dünyasına dair daha fazla gelişme ve haber için buraya tıklayabilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN