Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerYazılımAndroid’de reklamlardan kurtulun

    Android’de reklamlardan kurtulun

    İnternetin hayatımızda olduğu zamanın ciddi bir kısmını zehir eden bilgisayardaki açılır (pop-up) reklamlar, artık aynı durumu mobilde yaşamamıza sebep oluyorlar. Diğer yandan içerisinde video de bulundurabilen ve kısıtlı internet kotasına sahip olanların faturasını da etkileyebilen bu reklamları engellemek aslında oldukça kolay. Ancak bunun için kullandığınız tarayıcıyı değiştirmeniz gerekebilir. Reklam engelleme özellikli Opera ya da Ad-block tarayıcılarını tercih edebileceğiniz gibi Chrome’un da bazı özellikleriyle reklamlardan kurtulmak mümkün.

    Dahilî reklam engelleme özelliğine sahip

    Bu işin en basit yolunu ise Opera yapmış gibi görünüyor. Dahili reklam engelleme özelliği sunan tarayıcıya geçiş ise kullanım sıklığına ve biçimine bağlı olacak şekilde bir zorluk anlamına geliyor. Bunun için daha sonra bir ipucu vereceğim.

    Opera’ya geçmek isterseniz, sadece herhangi bir uygulama gibi onu uygulama mağazasından indirin ve kurun. Daha sonra ayarlardan reklam engellemeyi etkinleştirin. Hepsi bu!

    Bir diğer alternatif ise Adblock’un web tarayıcısıdır. Masaüstü web tarayıcılarda popüler bir reklam engelleme eklentisi olan Adblock da reklam engelleme özelliği ile öne çıkıyor. Tarayıcıyı Google Play ya da AppStore’dan ücretsiz olarak indirip kurabilirsiniz.

    Chrome kullanıp reklamları istemeyen ama tarayıcısını da değiştirmek istemeyenler, açılır reklamları önleyebilirler. Bunun için yapılacaklar basit: Uygulamayı açın, artık ekranın sağ altına gelen ama eski sürümlerde sağ üstündeki üç noktaya basın ve Ayarlar’ı seçin. Açılır reklamlara gelin ve kaydırağın engellendi kısmında olduğundan emin olun.

    Chrome kullanıyorsanız yukarıda bahsettiğim, reklamlar yüzünden de olabilecek aşırı kota kullanımının önüne geçmek için Veri Tasarrufu modunu etkinleştirebilirsiniz.

    Veri Tasarrufu modu, web sayfalarında mobil cihazlarda ihtiyaç duyulmayan kısımları bulur ve bunları sıkıştırır. Bu hem web gezintisi deneyiminizi gereksiz öğelerin yüklenmemesiyle rahatlatır hem de görmek istemediğiniz reklamların yüklenmesiyle kotanızı şişirmez.

    Modu kullanmak için Chrome’daki üç nokta simgesine dokunarak ayarlara girin. Buradan Veri Tasarrufu’nu bulup kaydırağın açık gösterdiğinden emin olun.

    Bazı web siteleri garip görünürse aynı ayar sıralamasıyla bu özelliği hemen kapatabilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN