Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Fotoğraf/KameraAndroid telefonunuz için en iyi video kamera uygulamaları

    Android telefonunuz için en iyi video kamera uygulamaları

    Akıllı telefonların kameraları artık eskiye göre çok daha iyi ve profesyonel kameralarla yapılabilen birçok şeyi rahatlıkla yapabilir hale geldiler. Telefona göre değişse de düşük ışıkta dahi çok iyi çekimler yapılabiliyor, otomatik imaj stabilizasyonu sayesinde titreşimsiz videolar elde edilebiliyor. Birçok kullanıcının akıllı telefon tercihinde kamera büyük rol oynuyor. Ancak akıllı telefonlarla gelen video kamera uygulamaları bazı durumlarda yeterli olmuyor. Bu boşluğu video özelliği önde tutularak geliştirilmiş çeşitli video kamera uygulamaları dolduruyor. Bu yazımızda Android tabanlı telefonlarla kullanılabilecek en iyi uygulamaları sizin için derledim.

    Cinema FV-5 Pro

    Android akıllı telefonlarla kullanılabilecek en gelişmiş özelliklere sahip uygulamalardan biri Cinema FV-5 Pro. Uygulama oldukça basit denetim özelliklerine sahip ve Camera2 API’sini destekliyor. Eğer telefonunuz Camera2 API’sini destekliyorsa tüm gelişmiş özelliklerini rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Uygulamanın ücretsiz sürümü bulunuyor ancak PRO sürümündeki yüksek çözünürlük ve veri hızı yetenekleri bu sürümde bulunmuyor. Biraz önce söylediğimiz gibi telefonunuz Camera2 API desteğine sahipse ISO, Exposure ve beyaz dengesi gibi özellikleri uygulamadan ayarlayabiliyorsunuz. Cinema FV-5 Pro’nun fiyat etiketi 5 TL. Dilerseniz kırpılmış özelliklere sahip ücretsiz Cinema FV-5 Lite’ı da kullanabilirsiniz. Uygulama harici mikrofonu da destekliyor.

    Uygulamayı indirmek ve satın almak için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.flavionet.android.cinema.pro&hl=tr

    Kamera

    Filmic Pro

    Birçok kişinin iPhone’larda uzun süredir kullandığı ve oldukça başarılı bir uygulama olan Filmic Pro, 54 TL’lik fiyat etiketiyle diğerlerinden oldukça pahalı bir uygulama. Ancak sağladığı gelişmiş kamera özellikleri ile bu fiyatı hakkettiğini kolayca söylemek mümkün. Profesyonel bir kamera ile yapılabilecek neredeyse her şeyi yapabiliyor, kısacası telefonunuzu profesyonel bir kameraya dönüştürüyor. Fakat Filmic Pro tüm telefonlarla uyumlu değil. Eğer telefonunuz uygulama ile uyumlu değilse zaten Google Play’de telefonunuzun uyumlu olmadığını görebiliyorsunuz. Telefonunuz uyumluysa satın almadan önce değerlendirme sürümünü indirip uygulamayı denemeniz mümkün. Telefonunuz uyumluysa ve ben çok iyi videolar çekmek istiyorum diyorsanız tavsiyemiz Filmic Pro. Uygulama harici mikrofonu ve diğer birçok aksesuarı da destekliyor.

    Uygulamayı indirmek ve satın almak için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.filmic.filmicpro&hl=tr

    Filmic Pro

    Cinema 4K

    Listemizin üçüncü sırasında yine birçok ayarın kolaylıkla yapılabildiği bir başka uygulama olan Cinema 4K var. Beyaz ayarı, otomatik ya da manuel odaklama, ISO ayarı gibi birçok ayarın yanında sabit profilleri de bulunuyor. Bu profilleri kullanarak oldukça kaliteli çekimler yapmak mümkün. Uygulamayı ücretsiz olarak indirip cihazınıza yükleyebiliyorsunuz. Deneme modunda 1 dakikaya kadar çekim yapmanıza izin veriyor. Daha uzun süre çekim yapabilmeniz için uygulama içinden satın almanız gerekiyor. Adından da anlaşılabileceği gibi bu uygulama da 4K desteğine sahip. Harici mikrofon ve diğer aksesuarları da destekliyor.

    Uygulamayı indirmek ve satın almak için:

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.frozenvolcano.android.cinema4k&hl=tr

    Cinema 4K

    Open Camera

    Listemizin son sırasında tamamen ücretsiz olan ve yukarıdaki ücretli uygulamaların yaptığı hemen hemen her şeyi yapabilen bir uygulama olan Open Camera var. Telefonunuz Camera2 API’sini destekliyorsa ISO, beyaz ayarı, Exposure gibi birçok ayarı kolaylıkla yapabiliyorsunuz. Otomatik odaklanma, manuel odaklanma, imaj stabilizasyonu, renk efektleri gibi birçok özelliğe sahip. Harici mikrofon desteği ve diğer aksesuarları da destekliyor. Ayrıca sesle uzaktan başlatma gibi farklı özelliklere de sahip. Eğer Android telefonunuzda özel bir video kamera uygulaması için bütçe ayıramıyorsanız bu uygulamayı denemenizde büyük fayda var. Hiçbir ücret ödemeden profesyonel uygulamalarda yer alan birçok özelliğe erişebiliyorsunuz.

    Uygulamayı indirmek ve satın almak için:

    https://play.google.com/store/apps/details?id=net.sourceforge.opencamera&hl=tr

    Open Camera

    Bu saydığımız uygulamaların haricinde Google Play’de birçok video kamera uygulaması daha bulunuyor. Bu uygulamaları da deneyerek kendinize en uygun olanı seçebilirsiniz. Haftaya görüşmek üzere…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN