Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiAndroid telefonların kullanım ömrü kaç yıl?

    Android telefonların kullanım ömrü kaç yıl?

    Akıllı telefonlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Neredeyse her işimizi bu cihazlar ile hallediyor, her bilgimizi burada saklıyoruz. Hal böyle olunca iyi ve güncel bir telefon kullanmak işimizi epey kolaylaştırıyor. Ancak bunlar elektronik ürünler ve gelişen teknoloji nedeniyle sonsuza kadar dayanmaları ve güncel kalmaları imkansız. Peki bir telefonu kullanım ömrü nede kar? Sizler için araştırdık.

    Android telefonlar kaç yıl kullanılır?

    Her kullanıcının aklına mutlaka bir telefon kaç yıl kullanılır sorusu gelmiştir. İlk olarak belirtmekte yarar var ki bu sorunun kesin bir cevabı yok. Bu durum kullanım şeklinize ve ürünün ne kadar zarar gördüğüne göre değişir. Ancak ortalama bir süre tahmini yapmak mümkün. İlk olarak güncelleme kısmına bakalım.

    Android telefonlar kısa sürede oldukça büyük bir yol kat etti. Ancak ne yazık ki güncelleme konusundaki sorunlarını bir türlü aşamadı. Günümüzde geçmişe kıyasla nispeten daha iyi olan bu durum, hala genel olarak iki sen ile kısıtlı. Güvenlik güncellemeleri ise ortalama olarak üç sene ile sınırlı kalıyor. Kullanıcıların özellikle güvenlik güncellemeleri kesildikten sonra telefonu kullanmamaları tavsiye ediliyor.

    İyi donanıma sahip olmayan bir telefon, kısa sürede ömrünü doldurabilir. Bu da, sürekli yeni masraflarla uğraşmak zorunda kalmanıza neden olabilir. Bu sorunu yaşamamak için telefon almadan önce özelliklerini bilmek gerekir. İyi teknik özellikler kullanım ömrünü ciddi manada uzatabilir.

    Bir başka dikkat edilmesi gereken nokta ise bataryadır. Her telefonun bir bataryası, her bataryanın da bir ömrü bulunur. Tıpkı akıllı telefon gibi bataryaların da ortalama iki sene yüksek verim verdiğini söylemek mümkündür. Daha sonra zamanla verim azalabilir. Elbette ki, telefonun nasıl ve ne kadar kullanıldığı da batarya ömrünü etkileyen önemli etkenlerdendir. Kamera kullanımı, indirilen uygulamalar ve oynanan oyunlar batarya ömrünü dolaylı olarak etkiler. Kullanıcılar genellikle batarya değişimi yerine telefonunu değiştirmeyi tercih eder.

    Özetlemek gerekirse Android telefonların ömrü kaç yıl soruna net bir cevap vermenin pek de mümkün olmadığını görüyoruz. Ancak ortalama 2-3 verimli kullanım süresi olduğunu söylemek mümkün. Hemen ardından ise yavaşlamalar ve güvenlik açıkları gibi sorunlar boy göstermeye başlamaktadır.

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN