Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürAndroid Marshmallow, Android Wear’a önümüzdeki aylarda geliyor

    Android Marshmallow, Android Wear’a önümüzdeki aylarda geliyor

    Android Wear

    Android işletim sistemine sahip yüz milyonlarca cihaz arasında elbette üstünlük akıllı telefonlarda, ancak akıllı saatlerin de dikkat çekici bir hızla daha fazla kullanıcıya ulaştığı görülüyor. Bu noktada LG, Huawei gibi markaların iddialı modelleri ile gündemde yer aldığı da diğer detaylar arasında.

    Bilindiği üzere Google, Android işletim sisteminin en yeni versiyonunu 6.0 kodu ve Marshmallow adı ile birlikte duyurdu. Tasarım olarak ciddi değişimler içermeyen sistem güncellemesinin çok sayıda yeni özelliği kullanıcılara sunduğu dikkatlerden kaçmadı.

    İlk etapta şirketin Nexus serisi akıllı telefonları üzerinden kullanıma sunulan ilgili sürüme dair merak edilen sorulardan biri ise akıllı saatlerle ilgiliydi. Bu noktada ilk resmi açıklama geldi…

    Ekran_Resmi_2015-11-19_12_05_08

    Google, önümüzdeki aylarda Android Marshmallow güncellemesinin çok sayıda akıllı saat üzerinden deneyimlenebileceğini açıkladı. Bu yönde önceden belirlenmiş tarihler ise maalesef söz konusu değil, özetle Android işletim sistemine sahip akıllı saat kullanıcılarının ilk aşamada önümüzdeki ay için bekleyip görmeleri gerekiyor.

    Öte yandan Google, konuya ilişkin açıklamasında güncellemelerin OTA üzerinden dağıtılacağını duyurdu. Android Wear kullanıcıları şu anda API 22 kullanıyorlar, API 23 ise belki Aralık ayı ve arından da devam eden süreçte uyumlu akıllı saatlere gelecek.

    Güncellemenin ne gibi yenilikler getireceği sorusu ise sürprizlere gebe. Önümüzdeki süreçte Android Wear cihazlarda yeni işletim sistemi güncellemesi beraberinde ilgi çekici yenilikler söz konusu olabilir. Yazılım dünyasına dair gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz.

    Media Markt’taki akıllı saatlere göz atmak için buraya tıklayınız.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN