Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiAndroid Lollipop’un yükselişi devam ediyor

    Android Lollipop’un yükselişi devam ediyor

    android

    Google’ın Android işletim sistemi sürümlerine dair güncel kullanım oranları açıklandı. Geçtiğimiz ay ilk kez yüzde 20 oranının üzerine çıkan Android Lollipop sürümünün yükselişini devam ettirdiği görüldü…

    Buna göre Android Lollipop sürümü, yüzde 23.5’lik kullanım oranını da geride bıraktı. Böylelikle Google’ın geçtiğimi yıl ilk kez Nexus cihazları ile kullanıma sunduğu işletim sistemi sürümünün yeni bir eşik olan yüzde 30’luk kullanım parametresine oldukça yaklaştığı görüldü. Android ekosisteminde en yoğun şekilde kullanılan sistemsel yazılım sürümü ise hala KitKat…

    Yüzde 38.9 olarak açıklanan Android KitKat kullanım oranı, ilgili sürümün zirvedeki konumunu değiştirmezken, ilgili veri, önceki aya göre yüzde 0.03’lük düşüşe işaret ediyor. Üç farklı Jelly Bean sürümünün toplam payı ise yüzde 30.2 olarak açıklandı. Bu sürümlerde ise düşüş yüzde 1.6 oranında.

    Diğer Android işletim sistemi sürümleri; Ice Cream Sandvich’in yüzde 3.4 (önceki ay yüzde 3.7) ve Gingerbread’in de yüzde 3.8 (önceki ay yüzde 4.1) oranında kullanım payları mevcut. Öte yandan artık ‘tarihi eser’ halini alan Android Froyo’nun da binde 2’lik kullanım oranıyla sahnede bir şekilde yer almaya devam ettiği dikkatlerden kaçmıyor.

    Yani temel bir çıkarım olarak Google’ın mobil işletim sistemi yapılarındaki yönelim, çok hızlı adımlarla olmasa da Android Lollipop’a doğru. Özellikle Jelly Bean’deki düşüş çarpıcı. Kısa süre önce final sürümü ile gelen yeni 6.0 Marshmallow’un etkilerine de kısa süre içinde tanıklık edilmeye başlanacak. Android dünyasına dair gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN