Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelAMOLED ekranlı telefonlarda en çok kullanılan işlemciler!

    AMOLED ekranlı telefonlarda en çok kullanılan işlemciler!

    Akıllı telefonlar her zevke hitap eder şekilde karşımıza çıkıyor. Bu sayede ise dünyada en çok satan elektronik cihazlar haline gelen telefonlar için yeni bir rapor yayımlandı. Rapora göre 2020 yılının üçüncü çeyreğinde en çok satan telefonlarda kullanılan işlemciler ortaya çıktı. Dünyanın en popüler ve en çok satan modellerine ev sahipliği yapan Apple ve Samsung gibi devlerin kullandığı işlemciler tahmin edebileceğiniz üzere en çok kullanılan işlemciler oluyor.

    En çok kullanılan işlemciler arasında Apple liderliği göğüslüyor

    en çok kullanılan işlemciler

    Display Suppyl Chain’in kurucusu Ross Young, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda, AMOLED ekranlı telefonlarda kullanılan işlemciler hakkında yeni bir liste yayımlamış oldu. Bu listeye göre 2020 yılının üçüncü çeyreğinde AMOLED ekranlı telefonlarda en çok kullanılan işlemciler  arasındaki sıramada birincilik Apple’ın yeni 5 nm süreciyle geliştirilen A14 Bionic işlemcisinin oluyor. Listede bir diğer dikkat çeken detay ise çok eleştirilen Exynos 990’un Snapdragon 865’i geride bırakması oldu.

    en çok kullanılan işlemciler

    Apple’ın yeni iPhone 12 modellerine baktığımızda karşımıza 4 farklı versiyon çıkıyor. Bu telefonlarda bulunan A14 Bionic işlemcisi, dikkat çekiyor. Bu telefonların her versiyonunda AMOLED ekran kullanılıyor ve Apple tarafı için radikal bir tercih oluyor. Apple daha önce biliyorsunuz, alt modellerde farklı ekran teknolojilerine yer veriyordu. Böylelikle daha uygun fiyatlı modeller çıkartabiliyordu. İşte bu yıl bu stratejiden en azından ekran tarafında vazgeçildi.

    İlk paragrafta da bahsettiğimiz gibi AMOLED ekranlı telefonlarda en çok satılan işlemci A14 Bionic oluyor. Paylaşılan listede bir diğer çeken detay ise kesinlikle Exynos 990’ın Snapdragon 865’i geride bırakması oluyor. Bunun yine de yanıltıcı olmaması gerektiği söylenen listede AMOLED ekranlı telefon üretenlere işlemci satılan tüm işlemciler baz alındığında Snapdragon’ın pazar lideri olduğunu belirtiliyor. Bu listede baz alınan markalar değil markaların modelleri olduğu için Snapdragon Kirin 980, Exynos 990’nın altında kalıyor.

    Yılın üçüncü çeyreğinde yer alan verilere göre, Qualcomm yüzde 30’luk pazar payıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN