Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürAmazon sağlık odaklı projelere ağırlık veriyor

    Amazon sağlık odaklı projelere ağırlık veriyor

    Sağlık sektörü, teknoloji şirketleri açısından kuşkusuz önemli bir alanı ifade ediyor. Bu alanda Google, Apple, Samsung gibi öncü markalar tarafından yapılan yatırımların zaman zaman kamuoyunda yer bulduğu da biliniyor. Son gelişme ise bir e-ticaret sitesiyken birçok farklı alana da uzanan ender şirketlerden Amazon ile ilgili…

    CNBC kaynaklı habere göre Amazon, 1492 kod ismini taşıyan ve sağlık alanında projeler geliştirmesi beklenen bir ekip oluşturdu. 1492, aynı zamanda Amerika’nın keşif tarihi, bu anlamda ilginç bir detay oluşturuyor.

    Geçtiğimiz aylarda yapılan resmi açıklamalarda Amazon’un Alexa ve Echo ürünlerinin sağlık hizmetleri için de önemli bir fonksiyon oluşturabileceğinin altı çizilmişti. Ayrıca kanser alanında araştırmalar yürüten bir girişimin önde gelen ismi de kısa süre önce Amazon’a geçmişti.

    Amazon’un tıbbi alanda çalışacak kişilere yönelik iş ilanları da bulunuyor. Diğer yandan Echo’nun arkasındaki ekip Lab126’nın yeni alandaki konumlandırılması belirsizliğini koruyan detaylar arasında yer alıyor.

    En nihayetinde ise Amazon, sağlık sektöründeki büyük pastadan pay almak isteyen yüksek segmentli teknoloji şirketleri arasındaki yerini yavaş yavaş belirliyor.

    Teknoloji dünyasına dair öne çıkan gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    NOT: Görseller temsilidir.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN