Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelAmazfit Band 5: Sağlığına dikkat edenlerin yeni bilekliği

    Amazfit Band 5: Sağlığına dikkat edenlerin yeni bilekliği

    Amazfit Band 5 akıllı bilekliğin özelliklerini bu yazımızda anlatıyoruz. İşte yeni akıllı bilekliğin genel özellikleri. 

    Giyilebilir teknoloji ürünleri gitgide hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmeye başladı. Bu ürünlerin başını ise akıllı saatler ve akıllı bileklikler çekiyor.

    Genele bakıldığında kullanıcıların ağırlıklı tercihi akıllı bilekliklerden yana oluyor diyebiliriz. Çünkü akıllı bileklikler, akıllı saatlere nazaran çok daha ucuz fiyat etiketlerine sahipler. Üstelik yetenekleri de akıllı saatler ile kıyaslandığında hiç de azımsanacak türden özellikler değil.

    Eğer siz de şu sıralar, teknik özellikleri ve şık tasarımıyla ön plana çıkan bir akıllı bileklik alıyorsanız sizlere güzel bir önerimiz var. Amazfit Band 5.

    Amazfit Band 5 inceleme

    Kısa süre önce ülkemizde satışa sunulan Amazfit Band 5 47.2 x 18.5 x 12.4 mm ölçülerinde ve yalnızca 24 gramlık ağırlığa sahip. Bilekliğin kordonsuz ağırlığı ise 12 gram.

    126 x 294 piksel çözünürlüğünde 1.1 inçlik renkli AMOLED ekranla gelen bileklikte 2.5D cam tasarımına yer verilmiş. Ekranı özel bir madde ile kaplanan Amazfit Band 5’e ne kadar dokunsanız da üzerinde parmak izi barındırmıyor. Bu da diğer bilekliklerle kıyaslandığında çok önemli bir özellik.

    Amazfit Band 5 ile aynı kategoride yer alan pek çok bileklikte plastik gövde tasarımı tercih edilirken, Huami bu bilekliğinde polikarbonat bir malzeme kullanmayı tercih etmiş.

    Amazfit Band 5

    Aradığınız tüm sağlık özellikleri tek bir bileklikte

    Amazfit Band 5’in bir diğer öne çıkan özelliği ise son derece gelişmiş sağlık sensorlerine sahip olması. Bileklikte SensorsBioTracker TM2 PPG Bio-Tracking Optical Sensor, 3-axis acceleration sensor, 3-axis gyroscope sensor yer alıyor.

    Kalp ritmi monitörü, adım sayar, uyku ve stres takibi gibi klasik özelliklerin yer aldığı bileklikte artı olarak kandaki oksijen oranını ölçme özelliği de mevcut. Malum hali hazırda satışta olan pek çok akıllı bileklikte SP2O yani kandaki oksijen oranını ölçme özelliği yer almıyor.

    Amazfit Band 5’in teknik özelliklerinde pil ömrü de dikkat çeken detaylar arasında. 125 mAh’lık bataryasıyla normal bir kullanımda 15 günlük pil ömrü sunan bileklik, düşük güç modunda ise 25 güne kadar kullanım süresi sunabiliyor.

    Bilekliğin bekleme süresi ise tam 90 gün. Yani Amazfit Band 5’i şarj ettikten sonra hiç kullanmasanız bile pili 90 gün boyunca dayanabiliyor.

    Mikrofon ve hoparlör desteği

    Amazfit Band 5’te mikrofon ve hoparlör desteği de bulunuyor. Bu sayede bileklikte yer alan Alexa’yı rahatlıkla kontrol edebiliyorsunuz. Bu durumun tek dezavantajı ise hali hazırda Alexa’nın Türkiye desteğinin bulunmaması. Belki ileride birgün bu destek de kullanıcılara sunulabilir.

    Mikrofon ve hoparlörden bahsetmişken şunu da belirtelim. Bileklikte tüm aramaları görüp, reddedebiliyorsunuz. Fakat açıp, bileklik üzerinden görüşme sağlayamıyorsunuz. Yani mikrofon ve hoparlör desteği sadece Alexa için kullanılabiliyor.

    Android 5.0 ve iOS 10.0 üzeri tüm cihazlarla uyumlu olan bilekliğin fiyatı da rakiplerine nazaran hayli cezbedici. Hali hazırda bu bilekliğin ülkemizdeki satış fiyatı 280 TL’den başlıyor. Bu fiyata hali hazırda alabileceğiniz en iyi bilekliğin Amazfit Band 5 olduğunu söylemek çok da yanlış bir ifade olmayacaktır.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN