Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelAman dikkat: Yeni bir casus yazılım ortaya çıktı!

    Aman dikkat: Yeni bir casus yazılım ortaya çıktı!

    Mobil dünyanın devasa gelişimi ile bu alanda kullanıcı gizliliğini tehdit eden durumlar da ortaya çıktı. Örneğin geçtiğimiz aylarda insanların telefonlarına sinsi bir şekilde sızarak yapılan tüm aktiviteleri izleyen casus yazılım Pegasus, teknolojinin gelişmesiyle ortaya çıkabilecek kötü amaçlı yazılımların zirve noktası olarak görülüyordu. Ancak kısa süre önce ortaya çıkan yeni bilgiler, adeta COVID-19 gibi hızla yayılan yeni bir casus yazılımın ortaya çıktığı yönünde.

    Casus yazılım PhoneSpy, kullanıcı güvenliğini tehdit ediyor

    Mobil güvenlik firması Zimperium araştırmacıları kısa süre önce ana hedef olarak Android cihazları belirleyen, kullanıcı verilerini kolaylıkla ele geçirebilen PhoneSpy adında yeni bir casus yazılım keşfetti. Söz konusu yazılımla ilgili dikkat çeken detaylardan biri de güvenlik açıklarından yararlanmaması. Yani kullanıcıların sıklıkla tercih ettiği çeşitli uygulamaları taklit ederek cihazlara gizleniyor.

    Araştırmacılara göre PhoneSpy; yoga, fal, müzik çalar ve video akışı gibi insanların sıklıkla indirdiği uygulamaları daha çok tercih ediyor. Kullanıcıların bu tür sahte uygulamaları indirmesiyle casus yazılım ilk hedefini gerçekleştirerek cihazlara sızıyor. Bu noktada kişisel verileri ele geçirmesinin yanı sıra gerçek zamanlı video kaydı ve fotoğraf çekimi gibi işlemleri yapabiliyor. Buna ek olarak kişisel veya kurumsal şantaj gibi durumların söz konusu olabileceğini belirtelim.

    Zimperium araştırmacıları, bugüne kadar yaklaşık 23 uygulamada PhoneSpy yazılımını tespit etti. Ayrıca ilk etapta Güney Kore’de ortaya çıkan kötü amaçlı yazılım, şu ana kadar binden fazla Android kullanıcısını mağdur etti. Son olarak araştırmacılar, bir uygulamayı indirmeden önce araştırmalarını ve özellikle konsepti ile alakalı olmayan cihaz içi izin isteyen uygulamaların da zaman kaybetmeden silinmesi gerektiği konusunda tüm dünyayı uyarıyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN